Business developer

Wil jij als business developer bijdragen aan het vergroten van de omzet door het binnenhalen en ontwikkelen van nieuwe klanten in binnen- en buitenland? Bekijk dan deze vacature van Demcon!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
1-11-2021
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als business developer bij DIS draag je bij aan het vergroten van de omzet door het binnenhalen en ontwikkelen van nieuwe klanten in binnen- en buitenland. Zowel voor de eigen vestiging als ook voor de hele DIS-groep.

 • Je bent steeds op zoek naar kansen. Je weet nieuwe potentiële klanten te identificeren, en te bezoeken. Je weet leads om te zetten tot solide projecten waarbij DIS in haar kracht staat.
 • Je werkt aan onze naamsbekendheid zodat potentiële klanten ons nog beter weten te vinden.
 • Je helpt mee aan het verbeteren van website en Pr-materiaal en het organiseren van beurzen.

 

Nadat het eerste contact met een potentiële klant is gelegd, blijf je inhoudelijk betrokken tot de afronding van de offerte en het uitonderhandelen van de opdracht. Je bent goed in staat de klantbehoefte te vertalen naar een technisch vraagstuk en snapt de business case van de klant. Je weet eventuele risico’s te beheersen. Samen met onze systeem engineers kom je tot een eerste conceptuele oplossing en plan van aanpak. Je schrijft mee aan onze offertes. Met jouw kennis van de markt en gevoel voor commercie zorg je ervoor dat we de juiste scope tegen de juiste prijs en voorwaarden aanbieden bij onze klanten.


Je werkt nauw samen met het management van de DIS-groep en denkt met ons mee over de strategische richting van het bedrijf. Met jou aan boord maken we de groei ambities waar.

Functievereisten

 • Heeft een afgeronde technische hbo+/academische opleiding
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Kennis van de Duitse taal is een sterke pre.
 • Heeft tenminste 5 jaar ervaring in de verkoop van technische projecten en heeft hierbij talloze bedrijven zelf bezocht.
 • Heeft een uitstekend gevoel voor commercie en is communicatief sterk.
 • Is goed in het identificeren van nieuwe kansen en het spotten van markttrends.
 • Is energiek, doelgericht en een hands-on mentaliteit.
 • Is bekend met innovatieve netwerken in de waarin we potentiële klanten kunnen vinden.
 • Heeft een ondernemende, zelfstandige en proactieve werkhouding waarbij je weinig aansturing nodig hebt en je oplossingsgericht en creatief opereert.
 • Bereidheid tot (internationaal) reizen.

Aanbod

 • Wij bieden jou een bijzondere interessante, uitdagende en afwisselende functie waarbij je in contact komt met de nieuwste productietechnologie en zeer diverse projecten.
 • Een bijzonder open, informele en platte organisatiecultuur waarbij veel ruimte is voor eigen initiatief en vrijheid. Een marktconform salaris.
 • Een leaseauto, laptop, en smartphone zijn onderdeel van het pakket en noodzakelijk om de functie goed te kunnen uitoefenen.

 

Demcon Industrial Systems is onderdeel van de succesvolle Nederlandse Demcon group, een high-end technologie leverancier van producten en systemen. De groep heeft meer dan 700 werknemers en bestaat ruim 25 jaar.

Bedrijfsprofiel DEMCON

Ondernemerschap in ontwikkeling en productie DEMCON uit ondernemend Enschede in Twente, is een hoogwaardige technologieleverancier voor high-end producten en systeemoplossingen. Als systeemaanbieder en producent ondersteunt DEMCON klanten wereldwijd met een breed scala aan competenties. Zo dekt het internationaal georiënteerde bedrijf klantbehoeften af. Van proof-of-principle en proof-of-concept tot prototype, pre-productie en serieproductie. Het werkterrein van DEMCON varieert van hightech-systemen tot medische apparatuur. Daarnaast werkt de onderneming ook aan industriële systemen en vision-apparatuur, robotic systemen, alsook optomechatronica. Hiermee neemt het bedrijf tal van (inter)nationale OEM-ers onder haar hoede. Multidisciplinaire meerwaarde De hoogwaardige productie doet DEMCON intern met telkens één multidisciplinair team van specialisten. Die meerwaarde komt ten goede aan het resultaat voor de opdrachtgevers. Bepaalde onderdelen worden niet zelf gemaakt maar bewust ingekocht om volledige flexibiliteit te behouden. Dat voorkomt ook continue druk om productiecapaciteit te moeten vullen. DEMCON onderscheidt zichzelf in de markt door naast ontwikkeling zelf ook toelevering en serieproductie te verzorgen. De ambitie van DEMCON is ‘mechatronic systems engineering’ uit te breiden. Hiervoor beschikt de onderneming over sterke disciplinaire afdelingen, die de kennis en competenties op hun vakgebied bundelen. Gezamenlijk zijn deze verantwoordelijk voor het bedenken en uitwerken van innovatieve concepten en creatieve oplossingen voor de ontwerpopgave van klanten. DEMCON beschikt over specialistische kennis, een internationale toelevernetwerk en geavanceerde faciliteiten, inclusief uitgekiende assemblagelijnen en een hoogwaardige cleanroom. Voor alle generaties uitdagend werk De ambitie van DEMCON is verder te groeien door nieuwe en uitdagende projecten te realiseren, nieuwe internationale markten te verkennen en de productie-expertise en productiecapaciteit uit te breiden. Het bedrijf biedt junior, medior én senior technische talenten een verscheidenheid aan ervaringen door interessant en uitdagend werk. Opleidingen en trainingen vergroten die intellectuele uitdagingen in de ook sociaal boeiende werkomgeving van deze snelgroeiende onderneming. DEMCON is gevestigd op de volgende locaties; Enschede, Best, Groningen, Delft en Münster, Duitsland.


Demcon Industrial Systems (DIS) is ontwikkelaar van innovatieve productietechnologie en actief in onder andere de speciaal machinebouw en productieautomatisering. Vanuit onze drie vestigingen, Enschede (NL), Groningen (NL) en Münster (D), leveren we innovatieve technische oplossingen aan de Nederlandse en Duitse maakindustrie.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Demcon. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Institutenweg 25
7521PH ENSCHEDE
088 – 1152 000