Service & Test engineer

DE Service & Test engineers bij DEMCON in Twente zoeken een collega!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
12-7-2021
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als servce & test engineer draag je gedurende de hele product lifecycle, de verantwoordelijkeheid voor de serviceability en testability van complexe modules en/of systemen voor hoofdzakelijke medische en high tech systemen. Zo zorg jevoor het goed doorlopen van het NPI (New Product Introduction) traject en werk je nauw samen met de engineers van het design house die het product ontworpen hebben. Het is belangrijk dat je het ontwikkelproces begrijpt (mechatronisch ontwerp), je kritisch bent en advies durft te geven. Binnen het multidisciplinaire NPI team zorg  je er samen voor dat de produceerbaarheid van mechatronische systemen binnen projecten vloeiend verloopt.


Jouw taken

 • Opstellen van testplannen en –opstellingen voor serieproductie (eventueel automatiseren);
 • Meedenken en adviseren over onderhoudsschema’s inclusief eventuele spare parts;
 • Meedenken en adviseren over design for service;
 • Deelnemen aan design reviews vanuit serviceability en testability;
 • Meedenken en bijdragen aan de optimalisatie van het design.
 • Technische vraagbaak voor meerdere productielijnen;
 • Opstellen van werkinstructies voor reparaties;
 • Trainen en kwalificeren van assembly technicians voor reparaties;
 • Uitvoeren van complexe reparaties;
 • Opstellen van kalibratieprocedures;
 • Opstellen van trendanalyses en verbetervoorstellen.

Functievereisten

Je beschikt over de volgende competenties en vaardigheden:

 • Minimaal een HBO opleiding richting mechatronica, software, electronica;
 • In staat complexe mechatronische ontwerpen te doorgronden;
 • Ervaring met het testen van pneumatische componenten;
 • Je hebt kennis van Beckhoff, PLC, CodeSys, Python;
 • Communicatief, je vindt het leuk om oplossingen toe te lichten bij de klant;
 • Zelfstandig, je bent in staat jouw eigen werk te organiseren;
 • Aanalytisch, jij analyseert en lost situatie specifieke vraagstukken op;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Aanbod

DEMCON Production B.V. is specialist in de assemblage van complexe mechatronische producten en systemen voor de markten van medical devices, hightech systems en industrial systems. We verzorgen de assemblage van diverse machines en apparaten op verzoek van onze (externe) klanten. Hierbij gaat het regelmatig om een product of een systeem dat is ontwikkeld en geïndustrialiseerd door onze eigen engineers.


Bij DEMCON kom je terecht in een jonge, dynamische en snelgroeiende organisatie waarin veel ruimte is voor eigen inbreng.  Dit biedt jou veel uitdaging, afwisseling en de kans om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt de mogelijkheid tot verdere opleiding, zodat jij kunt blijven doorgroeien. Daar horen een marktconform salaris en flexibele arbeidsvoorwaarden bij.


Dankzij enthousiaste en betrokken collega’s zijn de lijnen in onze organisatie kort en is de werksfeer open en informeel. Er ontstaan leuke contacten, zowel op de werkvloer, als daarbuiten. We hebben een actieve personeelsvereniging die regelmatig uitjes, activiteiten en een jaarlijks weekendje weg organiseert.

Bedrijfsprofiel DEMCON

Ondernemerschap in ontwikkeling en productie DEMCON uit ondernemend Enschede in Twente, is een hoogwaardige technologieleverancier voor high-end producten en systeemoplossingen. Als systeemaanbieder en producent ondersteunt DEMCON klanten wereldwijd met een breed scala aan competenties. Zo dekt het internationaal georiënteerde bedrijf klantbehoeften af. Van proof-of-principle en proof-of-concept tot prototype, pre-productie en serieproductie. Het werkterrein van DEMCON varieert van hightech-systemen tot medische apparatuur. Daarnaast werkt de onderneming ook aan industriële systemen en vision-apparatuur, robotic systemen, alsook optomechatronica. Hiermee neemt het bedrijf tal van (inter)nationale OEM-ers onder haar hoede. Multidisciplinaire meerwaarde De hoogwaardige productie doet DEMCON intern met telkens één multidisciplinair team van specialisten. Die meerwaarde komt ten goede aan het resultaat voor de opdrachtgevers. Bepaalde onderdelen worden niet zelf gemaakt maar bewust ingekocht om volledige flexibiliteit te behouden. Dat voorkomt ook continue druk om productiecapaciteit te moeten vullen. DEMCON onderscheidt zichzelf in de markt door naast ontwikkeling zelf ook toelevering en serieproductie te verzorgen. De ambitie van DEMCON is ‘mechatronic systems engineering’ uit te breiden. Hiervoor beschikt de onderneming over sterke disciplinaire afdelingen, die de kennis en competenties op hun vakgebied bundelen. Gezamenlijk zijn deze verantwoordelijk voor het bedenken en uitwerken van innovatieve concepten en creatieve oplossingen voor de ontwerpopgave van klanten. DEMCON beschikt over specialistische kennis, een internationale toelevernetwerk en geavanceerde faciliteiten, inclusief uitgekiende assemblagelijnen en een hoogwaardige cleanroom. Voor alle generaties uitdagend werk De ambitie van DEMCON is verder te groeien door nieuwe en uitdagende projecten te realiseren, nieuwe internationale markten te verkennen en de productie-expertise en productiecapaciteit uit te breiden. Het bedrijf biedt junior, medior én senior technische talenten een verscheidenheid aan ervaringen door interessant en uitdagend werk. Opleidingen en trainingen vergroten die intellectuele uitdagingen in de ook sociaal boeiende werkomgeving van deze snelgroeiende onderneming. DEMCON is gevestigd op de volgende locaties; Enschede, Best, Groningen, Delft en Münster, Duitsland.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van DEMCON. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op careers (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Institutenweg 25
7521PH ENSCHEDE
088 – 1152 000