Salarisadviseur (locatie Rijssen)

Weet jij veel van salarisverwerkingen en sta je open voor een nieuwe stap in je carrière? Dan zoekt de Jong & Laan jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
15-3-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Ter versterking van ons team Personeel in Enschede zijn wij op zoek naar een ervaren adviseur met expertise op het gebied van salarisverwerkingen. Je maakt onderdeel uit van het clusterteam verspreid over de vestigingen Rijssen, Enschede, Oldenzaal en Lochem. Je werkt vanuit kantoor Rijssen.


Jouw rol

Je krijgt een eigen klantenportefeuille en werkt in het regioteam samen met diverse specialisten, waaronder een specialist loonheffingen, een jurist arbeidsrecht en een consultant E-HR. Dit stelt jou in staat je klanten van een kwalitatief goed advies te voorzien.


Steeds meer klanten vertrouwen ons hun personeelszaken toe. Onze discipline personeel verwerkt inmiddels meer dan 40.000 salarisstroken per maand en heeft daarbij te maken met zo’n 75 verschillende cao’s. We maken dus serieus werk van personeel!


Als salarisadviseur ben je verantwoordelijk voor het verzorgen van complexe salarisverwerkingen en het afhandelen van salarisvraagstukken van klanten. Daarbij kijk jij verder dan de opdracht van de klant. Jij signaleert direct mogelijke verbeteringen in personeels- en salarisadministraties. Ook draag je bij aan het verbeteren van interne en externe processen en zet je graag een stapje extra voor de klant.


Dankzij je communicatieve vaardigheden en gedegen kennis ben je een enthousiaste adviseur voor onze MKB-relaties én het aanspreekpunt voor je collega’s. Je informeert en adviseert klanten onder andere op het gebied van salarissen, sociale verzekeringen en loonheffingen. Je onderhoudt veelvuldig (telefonisch) contact met cliënten, maar ook met externe instanties, zoals pensioenfondsen, arbodiensten en de Belastingdienst. Niet alleen jouw kennis, maar ook jouw karakter telt.


Hoe ziet jouw werkdag eruit? 

Ochtend 

De werkdag van een salarisadviseur bij de Jong & Laan zit vol momenten waarin je samenwerkt met collega’s. Je bespreekt bijvoorbeeld in het teamoverleg in de ochtend de gezamenlijke planning door en er worden eventuele bijzonderheden besproken. Daarnaast blok je natuurlijk tijd om de salarisverwerkingen voor verschillende bedrijven te regelen.  


Lunchpauze 

Tijdens de lunch kun je óf mee een rondje lopen over het Kennispark, of je eet je lunch in het werkcafé en kun je een potje tafelvoetbal spelen. Op vrijdag halen de collega’s van Enschede altijd een broodje van de lokale bakker.


Middag 

In de middag zijn er klanten die je belt en beantwoord je vragen over de salarisverwerking. Daarnaast voor zie je klanten van advies en schakel je (waar nodig) met een collega om de klant optimaal van dienst te zijn. Is er een nieuwe klant? Dan is het aan jou de taak om deze op te starten en ons salarispakket in te richten. Jij zorgt dat dit proces vlekkeloos verloopt en dat de klant snel aan de slag kan. 

Functievereisten

Zie jij jezelf in deze rol, dan gaan we graag een goed gesprek met jou aan! We praten graag verder over jouw karaktereigenschappen, wensen en hoe deze uitdaging vorm te geven. En we zijn benieuwd naar jouw:

 • accuratesse;
 • cijfermatig inzicht;
 • resultaat- en kwaliteitsgerichtheid;
 • drive;
 • helicopterview.

Je beschikt over de vakgerichte opleidingen PDL en/of VPS. Je hebt affiniteit met IT en je hebt bij voorkeur ervaring met het pakket Nmbrs. Je hebt kennis van wet- en regelgeving over arbeidsvoorwaarden. Verder beschik je over  een aantal jaren relevante ervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur binnen een dienstverlenende organisatie.

Aanbod

Jij bent jij bij de Jong & Laan. We bieden je alle mogelijkheden om te groeien en jezelf te ontwikkelen. Zowel op persoonlijk als op vakinhoudelijk vlak.


Vanzelfsprekend bieden we jou als salarisadviseur een goed salaris en een uitgebreid pakket aan secundaire voorwaarden, dat past bij jouw ervaring en ambitie. Hierbij kun je rekenen op:

 • direct een vast contract;
 • flexibel werken;
 • uitstekende thuiswerkvoorzieningen;
 • een premievrij pensioen;
 • 31 vakantiedagen per jaar;
 • winstdeling regeling;
 • sportvergoeding.


De pluspunten van werken bij de Jong & Laan

 • Open cultuur; korte lijnen
 • Goede werk/privé balans
 • Verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief
 • Interessante mkb klanten
 • Jezelf kunnen zijn

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de Jong & Laan. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Nijverdalseweg 119
7461 TC RIJSSEN
0548 687 680