Embedded Software Engineer (Linux)

Benchmark is op zoek naar Embedded Software Engineer (Linux)

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
3-3-2021
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als Embedded Software Engineer (Linux) bij Benchmark heb je de mogelijkheid om je te ontwikkelen binnen de discipline Software Engineering. Je bent onderdeel van een multidisciplinair team in een internationale omgeving en denkt in projectteamverband mee over de opzet van het totale (sub-)systeem. Binnen dit team ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, implementeren en verifiëren van deze systemen.


Wat jij kunt toevoegen

Je werkt in projectteamverband en hebt een belangrijke uitvoerende rol bij het detail ontwerp, de realisatie en verificatie van een of meerdere Embedded Software toepassingen ten behoeve van hightech-producten. Het doel is dat deze systeemdelen voldoen aan de betreffende subsysteem specificaties. Jij geeft advies op jouw specifieke aandachtsgebied binnen het project.


Je hebt de volgende taken

 • Je bent verantwoordelijk voor ontwerp, simulatie, implementatie en verificatie van Embedded Software, in nauwe samenwerking met andere disciplines zoals mechanica en elektronica.
 • Je ondersteunt Business Development en bezoekt klanten voor technische besprekingen en workshops.
 • Je communiceert over de technische voortgang aan projectleider.

Functievereisten

Wij zoeken een nieuwe collega met

 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding op het gebied van IT of Electrical Engineering of aanverwant.
 • Die beschikt over minimaal 5 jaar ervaring als Embedded Software Engineer met een focus op Embedded Software en bij voorkeur met Embedded Linux.
 • Je hebt mooie ervaring met moderne Software Engineering technieken en tooling.
 • Daarnaast heb je al ervaring in het maken van Requirement-, Software Architectuur-, Design- and Test- documentatie.
 • Je hebt goede basiskennis op het gebied van Electrical Engineering (zoals SoC en microcontroller oplossingen).


Waar ben jij sterk in?

 • Je hebt een stevige technische basis en verdiept je graag in een totaalproduct, maar vindt het daarnaast leuk om in nauw contact te staan met onze klanten.
 • Je wilt commercieel meer halen uit de lopende projecten en en vindt het leuk om de klant uit te vragen en hiermee meer mogelijkheden te onderzoeken.
 • Je hebt de drive en durf om met de klanten te onderzoeken wat Benchmark nog meer zou kunnen betekenen op het gebied van Embedded Software.
 • Je beschikt over de capaciteiten om een technische lead-role in projecten te vervullen.
 • Ten slotte beschik je over goede mondelinge en schriftelijke communicatietechnieken t.b.v. technische productdocumentatie, kennisvergaring, informatieoverdracht en instructie.


Aanbod

 • Een variatie aan technische uitdagingen in een grote diversiteit aan projecten waarin Embedded Software wordt toegepast.
 • Mogelijkheid tot doorgroeien, zowel in de organisatie als in een technisch specialisme.
 • Internationale samenwerking met ervaren specialisten op het gebied van elektronica, mechanica en software.


Daarnaast bieden wij je een werkomgeving waar je onderdeel bent van een wereldwijd bedrijf. Hierin werk je in zelfstandige teams waar we open staan voor nieuwe initiatieven en ideeën van iedereen. Je werkt in een dynamische omgeving die je de ruimte biedt snel stappen te maken, door te groeien en verantwoordelijkheid te krijgen. Deze stappen zijn mogelijk binnen en buiten je huidige functiegebied. Binnen deze omgeving is het werk niet alleen uitdagend, maar vooral erg leuk. Wij bieden naast een passend salaris uitstekende voorwaarden zoals:

 • 27 vakantiedagen en 13 ATV dagen (o.b.v. een 40-urige werkweek);
 • Flexibele werktijden. Zolang jij zorgt dat je werk af is, is er binnen Benchmark de mogelijkheid om op een flexibele manier je werktijden in te delen;
 • Brede ontwikkelingsmogelijkheden. Binnen Benchmark zijn er talloze mogelijkheden om je te ontwikkelen zoals cursussen of trainingen;
 • Ondernemerschap wordt gezien, gewaardeerd en gestimuleerd.


Bedrijfsprofiel Benchmark Electronics B.V.

Benchmark is een wereldwijde partner gefocust op het ontwerpen en ontwikkelen van elektronicaproducten en het leveren van diensten richting Original Equipment Manufacturers (OEM's). We werken voor bedrijven die impact maken met hun innovaties, zo ontwikkelen we nieuwe producten die de veiligheid, gezondheid of juist het gemak vergroten. Deze producten leveren we van het productontwerp tot en met volume productie en zelfs rechtstreeks aan de eindgebruiker. Dit gehele proces, van ontwerp tot en met productie, wordt geheel in Almelo uitgevoerd.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Benchmark. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt?

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Lelyweg 10
7602EA ALMELO
0546 - 535111