Gespecialiseerd begeleider Kind en Jeugd

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Heb jij een afgeronde HBO opleiding? Beschik je ook over een groot aanpassingsvermogen? Dan is deze functie en locatie misschien de perfecte stap in jouw carrière. Aveleijn zoekt een gespecialiseerd begeleider (28 - 32 uur per week) om het team op kind/jeugd locatie Bernadettebos in Neede te ondersteunen.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
26-7-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
31-8-2022
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Jij en de cliënt


Ben jij nieuwsgierig genoeg om steeds te kijken achter de vraag van de cliënt, samen te ontdekken hoe we nog een stapje kunnen zetten? Kun je dat vormgeven vanuit professie en echtheid en aansluiten bij de sociaal emotionele ontwikkeling en beleving van de cliënt. Gericht op talenten en houdt tegelijkertijd oog voor de kwetsbaarheid. Samen met de cliënt en verwant geef je betekenis aan het persoonlijke levensverhaal en onderzoek je op welke gebieden de cliënt wil groeien. Dit leg je vast in het digitale Ondersteuningsplan.


Jij en het team


Deze baan is een nieuw te ontwikkelen functie binnen het team en vraagt daarom om een groot aanpassingsvermogen.


Op Bernadettebos werken 4 teams. Op ieder team wordt een gespecialiseerd begeleider aangesteld. Je werkt vanuit een gedeelde passie en verantwoordelijkheid aan gezamenlijke doelen. Je neemt hierin een ambassadeursrol en coacht, stimuleert en ondersteunt jouw collega’s in het team. Hierbij werk je nauw samen met de gedragswetenschapper. Deze functie is nadrukkelijk verbonden met het werken op de groep en vindt haar meerwaarde in de coördinatie van complexe zorg en begeleiding. Tevens ben je betrokken bij de instroom van nieuwe cliënten, ondersteun je de persoonlijk begeleiders met het opstellen van de plannen en neem je deel of leid je multidisciplinaire gesprekken.


Binnen Aveleijn werken we reflectief. Je kunt reflecteren op je eigen handelen, staat open voor feedback en geeft feedback aan anderen. Als professional houd je je vak bij door deel te nemen aan (interne) scholing en deel je je kennis met anderen.

Functievereisten

Je hebt:


 • Een relevante beroepsopleiding op minimaal HBO niveau (Social Work of vergelijkbaar agogisch)
 • Een SKJ-registratie, of de mogelijkheid deze binnen een jaar te behalen
 • Ervaring in het coachen en stimuleren van collega’s
 • Kennis van en ervaring in de Gehandicaptenzorg , aangevuld met specifieke vakkennis op het gebied van autisme, psychische/psychiatrische problematiek
 • Aantoonbare ervaring met de doelgroep jeugdigen en specifieke vakkennis van deze doelgroep
 • Inzicht in je eigen handelen en je bent in staat te relativeren


Je bent: reflectief, inventief, mentaal en fysiek stabiel en hebt een gezonde dosis humor.


Je kunt:


 • Methodisch werken vanuit een oplossingsgerichte houding
 • Uitstekend communiceren in alle voorkomende situaties en op verschillende niveaus
 • Met een helicopterview naar vraagstukken kijken en hierbij oplossingen aandragen

Aanbod

Wat bieden wij jou?


Je gaat werken in een waarden gedreven en financieel gezonde organisatie waar goed werkgeverschap hoog op de agenda staat. Aveleijn behoort tot “de beste werkgevers”! (https://www.beste-werkgevers.nl/wie-zijn-het/).

Wij zetten jou als medewerker centraal en bieden daarom het volgende:


 • Veel ontwikkelingsmogelijkheden
 • Een baan in een uitdagende werkomgeving
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • De functie is ingedeeld in functiegroep 45 (maximaal € 3.452,- bij een 36-urige werkweek) en de salariëring is afhankelijk van je achtergrond en werkervaring
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Onze digicoaches bieden jou de kans om je verder te ontwikkelen in digitale vaardigheden. Vanzelfsprekend verwachten we bij aanvang een basis beheersing.
 • Breng jij als medewerker straks zelf iemand aan voor Aveleijn? Dan ontvang je van ons, na indiensttreding van deze nieuwe collega, als beloning een financiële attentie

Bedrijfsprofiel Aveleijn

Het Bernadettebos in Neede is een 24-uurs woonvoorziening met 26 kinderen. Bernadettebos richt zich op kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar, die een gestructureerde en veilige leefomgeving nodig hebben. Alle kinderen en jongeren hebben een behandelindicatie op grond van de verstandelijke beperking en complexe gedragsproblemen.


Bernadettebos maakt onderdeel uit van de doelgroep Kind, Jeugd en Gezin (Jeugdpleijn), waarbij het uitgangspunt is om met het kind en het gezin in dialoog te treden en hen in hun eigen kracht te zetten. De hulpvraag wordt zoveel mogelijk in de eigen omgeving oplossingsgericht beantwoord met kortdurende evidence en/of practise based interventies, zowel intramuraal als extramuraal.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Aveleijn. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Grotestraat 260
7622 GW BORNE
074 - 2556 600