DevOps Engineer

Antagonist in Twente is op zoek naar een DevOps Engineer. Ben jij Linux-fanaat met interesse in development of ben jij een developer en bouw en beheer jij al jarenlang jouw servers? Droom jij van GitLab pipelines en StackStorm workflows? Dan ben jij het er ongetwijfeld mee eens dat een onderdeel van het platform pas bestaat wanneer dit in code is gedefinieerd. Als jij liefhebber bent van infrastructure-as-code, dan ben jij voor ons de geschikte kandidaat. Lees snel verder!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
7-11-2019
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als DevOps Engineer ben jij de vliegende kiep tussen Development en Operations. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het uitmuntend laten presteren van ons hostingplatform, de aanverwante systemen en ons netwerk. Door jouw kennis en ervaring uit twee werelden te combineren, weet jij vanuit een unieke invalshoek vraagstukken op te lossen. Daarbij houd jij kwaliteit en security hoog in het vaandel.


Met configuratie-management tools implementeer en orchestreer je wijzigingen en verbeteringen aan ons platform. Je bent de architect die ontwerpt, bouwt en beheert. Je werkt samen met je team om operationele werkzaamheden zoveel mogelijk te automatiseren, want je houdt niet van handwerk. Dit doe je zodat je je tijd en aandacht kan gebruiken om op projectniveau de grote stappen op het gebied van veiligheid, performance, klant-features, schaalbaarheid en stabiliteit te maken.


Je werkt er samen met je team aan om zoveel mogelijk van ons platform als code te definiëren en touwtjes aan elkaar te knopen. Hieronder vallen natuurlijk ook de routinematige werkzaamheden. Automate everything! Je kan snel Proof-of-Concepts opleveren om de haalbaarheid van ideeën te onderzoeken. Geslaagde PoC’s bouw je om tot volwassen eindproducten, voor onszelf of voor onze klanten.


Enkele voorbeelden van projecten die we uitgevoerd hebben of nog gaan uitvoeren:


 • Standaard SSL voor iedere website: Begin 2017 hebben we voor alle klanten gratis SSL en HTTP/2 geïmplementeerd én geactiveerd.
 • Containerisatie: Eind 2015 hebben wij een volledig nieuw platform gelanceerd op basis van containers. Daarmee combineerden wij als eerste ter wereld de flexibiliteit en kracht van een eigen server met de eenvoud en lage kosten van shared webhosting.
 • Proactieve monitoring: Door gegevens over het resourcegebruik op onze servers te verzamelen en samen te voegen kunnen wij klanten tijdig inlichten als ze te veel resources gebruiken.
 • Uitgaande filtering van e-mail: Op dit moment zijn we bezig om onze uitgaande e-mail automatisch te filteren op spam. Voor ons is het de uitdaging om de controle bij de eindgebruiker te leggen, zodat die snel kan reageren zodra er spam verstuurd wordt.


Samen met jouw team lever je dus een significante bijdrage om onze klanten van de meest krachtige tools te voorzien, zodat zij zelfstandig alles snel en gemakkelijk kunnen regelen.

Functievereisten

We zijn op zoek naar een DevOps Engineer. Ben jij Linux-fanaat met interesse in development of ben jij een developer en bouw en beheer jij al jarenlang jouw servers? Droom jij van GitLab pipelines en StackStorm workflows? Dan ben jij het er ongetwijfeld mee eens dat een onderdeel van het platform pas bestaat wanneer dit in code is gedefinieerd. Als jij liefhebber bent van infrastructure-as-code, dan ben jij voor ons de geschikte kandidaat.


Wat vragen wij?

 • Je hebt enkele jaren ervaring met de LAMP-stack en DevOps-gerelateerde technieken;
 • Je bent een zelf-starter, doorzetter en vindt het leuk om zaken te automatiseren;
 • Je kan prima zelfstandig werken, maar ook goed samenwerken met je teamgenoten;
 • Je leert jezelf snel nieuwe technieken aan;
 • Je bent bereid om mee te draaien in storingsdiensten;
 • Je woont in de omgeving van Enschede of wilt graag naar het prachtige Twente verhuizen.


Bonuspunten


 • Je kan Python programmeren;
 • Je hebt ervaring met StackStorm, Foreman en Puppet;
 • Je hebt kennis van netwerkprotocollen zoals BGP, OSPF en TRILL;
 • Je hebt affiniteit met hosting;
 • Je hebt ervaring met de Scrum-methodiek als Scrum Master en/of DevOps Engineer.

Aanbod

Bij ons kom je te werken in een gemotiveerd team met korte lijntjes. Je bent niet slechts een medewerker, maar je doet volledig mee in ons bedrijf. Jouw mening en input doen er dus toe. Je werkt met gepassioneerde mensen die weten waar ze het over hebben. Ze gaan geen uitdaging uit de weg. En aan uitdaging is geen gebrek! Maar we nemen onszelf ook weer niet té serieus, dus een lolletje kan en we organiseren ook graag leuke teamuitjes.


Verder bieden we je het volgende aan:

 • 15+ leuke collega's (al zeggen we 't zelf) die van jou kunnen leren en andersom;
 • Geld Zonder gekheid: een mooi salaris;
 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Deelname aan onze pensioenregeling, inclusief een gesprek met onze pensioenadviseur;
 • De vrijheid en mogelijkheden om te blijven leren en jezelf door te ontwikkelen;
 • Keuze uit een laptop van de zaak: Apple MacBook (macOS) of Lenovo ThinkPad (Linux);
 • Goed bereikbaar kantoor (zowel OV als fiets/auto) in het Kennispark te Enschede;
 • Iedere week heerlijk vers fruit;
 • Borrels, gezelligheid en toffe teamuitjes.

Bedrijfsprofiel Antagonist

Antagonist verzorgt webhosting en domeinnaamregistraties voor meer dan 50.000 klanten, zoals 3FM-dj Domien Verschuuren, 'Heel Holland Bakt'-winnaar Rutger en de alternatieve zorgverzekeraar Zorgeloos. Wij staan bekend als marktleider en -uitdager, die steeds voorop loopt met haar oplossingen. Onze focus ligt op eenvoud, kwaliteit en superieure service. Wij blijven (positief) verbazen, totdat we elke klant een uitzinnige fan mogen noemen!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button komt u terecht op de site van Antagonist in Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kunt u niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden, wilt u ons daarmee helpen en ons berichten als een link niet meer werkt?

Wilt u op de hoogte blijven van andere mooie vacatures in Twente? Schrijft u zich dan hier in!

Meer informatie

Neptunusstraat 27 b
7521 WC ENSCHEDE