Juridisch medewerker

Word jij juridisch medewerker bij het team Vergunningverlening en Naleving van de gemeente Almelo?

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
26-7-2022
Aantal uur
32
Vervaldatum
31-12-2022
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als juridisch medewerker binnen het team Vergunningverlening en Naleving geef je (on)gevraagd juridische adviezen op het gebied van het omgevingsrecht, de APV en bijzondere wetten. Je werkt daarbij samen met andere organisatieonderdelen en met collega-juristen, inspecteurs en casemanagers/vergunningverleners. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van juridische procedures op het gebied van handhaving. Je ondersteunt ook de vergunningverleners en bent vervolgens zelf verantwoordelijk voor de bezwaar- en beroepsprocedures die kunnen volgen. Je vertegenwoordigt de gemeente Almelo bij de bezwaarschriftencommissie, de rechtbank en de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Je bent voor de organisatie een aanspreekpunt en vraagbaak voor de toepassing van wet- en regelgeving op het gebied van het omgevingsrecht. Een superleuke en uitdagende functie!

Functievereisten

We vragen een juridische Hbo-opleiding. We zoeken breed! Heb je relevante werkervaring dan is dit heel fijn. Heb je net je opleiding afgerond en nog weinig ervaring? Dan bieden wij jou dan een ontwikkelingstraject om ervaring op de doen in het brede en interessante gebied van het omgevingsrecht.


Als juridisch medewerker beschik je over goede communicatieve vaardigheden. Je hebt een goed ontwikkeld bestuurlijk inlevingsvermogen. Je staat stevig in je schoenen, bent kritisch en complexe(re) juridische zaken behandelen geeft je energie. Binnen de juridische grenzen zoek je naar pragmatische oplossingen. Je kunt goed zelfstandig te werk gaan, maar wij vinden het ook belangrijk dat je de samenwerking en afstemming zoekt met collega’s. Je voelt je niet alleen verantwoordelijk voor je eigen zaken, maar denkt ook in het teambelang.


Op onze checklist staat verder:


 • Je zoekt de samenwerking, pakt zelfstandig zaken op en voelt je de ‘eigenaar’ hiervan;
 • Je bent stressbestendig, kritisch en nauwkeurig;
 • Je beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden;
 • Je bent flexibel, creatief en denkt in oplossingen;
 • Je bent analytisch, oplossingsgericht en besluitvaardig.

Aanbod

 • Geen gespreid bedje, wel een dynamische ontwikkelingsgerichte werkplek in een team met fijne collega’s;
 • Een jaarcontract met uitzicht op een overeenkomst voor onbepaalde tijd;
 • Een salaris van minimaal €2.865,- en maximaal € 4.671,- (bruto, per maand bij 36 uur per week, schaal 9 of 10).
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingsmogelijkheden en een IKB van 17,05% van je bruto jaarsalaris dat je voor verschillende zaken kunt gebruiken. Denk aan het kopen van extra vakantieverlof;
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden naar andere functies binnen gemeente Almelo.
 • Een verrassend vitaliteitsbeleid;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Een inspirerende werkplek, met flexibele werktijden in een hybride werkomgeving;
 • Het stadhuis van Almelo ligt naast het station en is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer.

Bedrijfsprofiel Almelo

Almelo borrelt en bruist. Het is een vitale stad die steeds meer te bieden heeft. Als gemeente dragen we daaraan graag bij. Wij zijn er voor die 70.000 inwoners en 5000 bedrijven in onze stad. Daarin verschuift onze rol: we gaan minder werken vanuit ‘de regie bij de gemeente’ en meer overlaten aan de stad. Dat vraagt van onze medewerkers dat ze vaker achter hun bureau vandaan komen, de verbinding zoeken, luisteren en de juiste rol kiezen. We gaan van binnen naar buiten, van ‘Nee, tenzij’ naar ‘Ja, mits’.


Als gemeente denken we graag mee met inwoners en  ondernemers. Daarom proberen we minder in regels te denken en meer in oplossingen. Je ziet dat aan onze kernwaarden: we zijn nabij, aanspreekbaar, geïnteresseerd, denken mee en werken op basis van vertrouwen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Almelo. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Haven Zuidzijde 30
7607 EW ALMELO
0546 - 541 111