Senior regisseur vergunningen

Word jij senior regisseur vergunningen bij het team Vergunningverlening en Naleving bij de gemeente Almelo?

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
26-7-2022
Aantal uur
32
Vervaldatum
31-12-2022
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Wil jij een steentje bijdragen aan de veiligheid, gezondheid en duurzaamheid van de leefomgeving in de gemeente Almelo? Als senior regisseur vergunningen ben je inhoudelijk deskundige en integraal eindverantwoordelijk toezien op tijdige en kwalitatief hoogwaardige afhandeling van complexe (bouw)aanvragen. Je verzorgt en bewaakt het totale vergunningenproces tot en met besluitvorming. Ook organiseer en begeleid je het (voor)overleg met de aanvrager. Je verzorgt de beoordeling op aspecten van bouwtechnische kwaliteit van (vaak omvangrijke) aanvragen om omgevingsvergunningen. Je beoordeelt deze aanvragen op conformiteit met geldende wet- en regelgeving zoals de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht, Bouwbesluit, bestemmingsplannen etc. Je toetst, stemt af, coördineert en adviseert zowel individueel als in teamverband met andere productvelden als stedenbouw, verkeer, milieu, ruimtelijke ordening, stadsbeheer, veiligheidsregio en welstand.

Functievereisten

Wij zoeken een medewerker met hart voor het bouwbesluit en passie voor de klant! Je beschikt over een goed bestuurlijk inlevingsvermogen. Daarnaast heb je uitstekende communicatie- en adviesvaardigheden en zijn je mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden goed ontwikkeld. Je bent flexibel, dienstverlenend, denkt in oplossingen en beschikt over overtuigingskracht. Verder zoeken we iemand die pragmatisch, proactief en doortastend is.


Op onze checklist staan verder:


 • HBO werk- en denkniveau;
 • Vakinhoudelijke opleiding (bijvoorbeeld bouwkunde) aangevuld met AWB1 en AWB2 of de bereidheid deze te volgen.
 • Ervaring met bouwzaken, handhavingsprocedures en het opstellen van sturingsinformatie voor werkprocessen vinden wij een belangrijke pré;
 • Kennis van de Algemene Wet Bestuursrecht.

Aanbod

 • Een jaarcontract met uitzicht op een overeenkomst voor onbepaalde tijd;
 • Een salaris van maximaal € 4.671,- (bruto, per maand bij 36 uur per week, schaal 10).
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingsmogelijkheden en een IKB van 17,05% van je bruto jaarsalaris dat je voor verschillende zaken kunt gebruiken. Denk aan het kopen van extra vakantieverlof;
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden naar andere functies binnen gemeente Almelo.
 • Een verrassend vitaliteitsbeleid;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Een inspirerende werkplek, met flexibele werktijden in een hybride werkomgeving;
 • Het stadhuis van Almelo ligt naast het station en is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer.

Bedrijfsprofiel Almelo

Almelo borrelt en bruist. Het is een vitale stad die steeds meer te bieden heeft. Als gemeente dragen we daaraan graag bij. Wij zijn er voor die 70.000 inwoners en 5000 bedrijven in onze stad. Daarin verschuift onze rol: we gaan minder werken vanuit ‘de regie bij de gemeente’ en meer overlaten aan de stad. Dat vraagt van onze medewerkers dat ze vaker achter hun bureau vandaan komen, de verbinding zoeken, luisteren en de juiste rol kiezen. We gaan van binnen naar buiten, van ‘Nee, tenzij’ naar ‘Ja, mits’.


Als gemeente denken we graag mee met inwoners en  ondernemers. Daarom proberen we minder in regels te denken en meer in oplossingen. Je ziet dat aan onze kernwaarden: we zijn nabij, aanspreekbaar, geïnteresseerd, denken mee en werken op basis van vertrouwen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Almelo. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Haven Zuidzijde 30
7607 EW ALMELO
0546 - 541 111