Teammanager Centrale Registratie en Leefomgeving/ Regelgeving en Handhaving

Gemeente Almelo is op zoek naar Teammanager Centrale Registratie en Leefomgeving/ Regelgeving en Handhaving

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
9-3-2021
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Je gaat aan het werk vanuit de koers die de gemeente Almelo met “Voor Stad en Resultaat” heeft ingezet. Je weet deze ontwikkelingen binnen de gemeente te vertalen naar de uitdagingen waarvoor de teams staan. Als manager coach en begeleid je jouw team hierin. Je zorgt dat de teams effectief en efficiënt werken, waarbij je je richt op concrete en haalbare resultaten. Samen met de teamleden werk je naar heldere werkprocessen en een inspelende visie op het vakgebied. Om deze taken goed uit te voeren verwachten we dat je inhoudelijke kennis en ervaring hebt in het vakgebied. Je hebt een goed beeld van nieuwe wetgeving, nieuwe werkwijzen, maatschappelijke ontwikkelingen en nieuwe technische mogelijkheden. Je weet dit te vertalen naar vernieuwing van de werkwijze en de professionaliteit van de medewerkers. 


Als gemeente vinden we een inspirerende werkcultuur van verbinding, lef en plezier belangrijk! Daar werk je aan door met medewerkers te bouwen aan een werkomgeving waarin ze zich gewaardeerd voelen, verantwoordelijkheid nemen, zich kunnen ontwikkelen en ruimte voelen voor het geven en ontvangen van opbouwende kritiek.

Functievereisten

Wat breng je mee?


Als manager heb je goed gevoel voor verhoudingen en voor organisatie- en politiek-bestuurlijke processen. Je bent een inspirator voor de medewerkers van jouw team. Je bent in houding en gedrag een voorbeeld voor de gewenste manier van (samen)werken, ook met betrekking tot de kernwaarden van de gemeente Almelo (Nabij, Aanspreekbaar, Geïnteresseerd, Initiatief). Je geeft het team vanuit vertrouwen ruimte voor het realiseren van opgaven. Je bent een natuurlijk netwerker en werkt graag samen met anderen. 


Op onze checklist staan verder:


  • Een relevant WO diploma zoals bouwkunde of bestuurskunde;
  • Meerjarige relevante werkervaring in een soortgelijke functie bij een gemeente;
  • Ervaring in bestuursadvisering in het bijzonder op het gebied van Vergunningen Toezicht en Handhaving;
  • Inzicht in en ervaring met gemeentelijke bedrijfsvoering en processen.

Aanbod

  •  Almelo! Een prima plek om te wonen en te werken;
  • Een prachtige functie op het snijvlak van inhoud en management! 
  • Een tijdelijke functie voor een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling;
  • Mooie arbeidsvoorwaarden: de HR21 profielen van deze functie is tactisch leidinggevende II. De functie is gewaardeerd op salarisschaal 12, dat betekent een maximum salaris van €5.872 (salarisschaal per 1 oktober 2020).

Bedrijfsprofiel Almelo

Almelo heeft ruim 70.000 inwoners en er zijn zo’n 5000 bedrijven. Daar doen we het voor! Doe je mee? Almelo is een stad waar je fijn woont, werkt en recreëert. Met ruimte, groen, prima voorzieningen en oog voor elkaar. Met inwoners die ondanks hun Twentse nuchterheid trots zijn op hun historie, Heracles, de prachtige bedrijven en de steeds mooiere binnenstad langs de waterboulevard.


Almelo heeft steeds meer te bieden en daar zorgen inwoners, bedrijven, organisaties en de gemeente samen voor. Dat maakt Almelo tot een vitale stad waar bewoners centraal staan. Heb je als bewoner een goed idee? Dan kun je dat uitvoeren. Als gemeente helpen we graag om initiatieven verder te brengen of te versnellen. 


Ons ontwikkel- en organisatieplan “Voor Stad en Resultaat” uit 2018 is de basis voor de richting van organisatie. Daarin is de kern dat we minder werken vanuit ‘de regie bij de gemeente’ en meer overlaten aan de stad. En daar hoort voor onze medewerkers een andere manier van werken, houding en gedrag bij. Meer contact met de stad, luisteren en de juiste rol kiezen. Je ziet daarbij onze kernwaarden terug: we zijn nabij, aanspreekbaar, geïnteresseerd, denken mee met initiatieven en werken op basis van vertrouwen.


Klantcontactcentrum Dienstverlening is de kern van de werkzaamheden die binnen de eenheid Klantcontactcentrum (KCC) wordt uitgevoerd. Wij zorgen ervoor dat inwoners, instellingen en bedrijven snel en correct antwoord krijgen op vragen of doorverwezen wordt naar een andere eenheid van de gemeente Almelo. Wij kennen onze “klanten”, doordat eerder gestelde vragen van inwoners en bedrijven worden geregistreerd. Wij kennen de organisatie en weten wie waar over gaat en bij wie je moet zijn voor welke vragen. De pijlen voor de komende periode zijn onder andere gericht op ontwikkelen en vernieuwen van de digitale dienstverlening. 


De teams Centrale Registratie, Leefomgeving, Regelgeving en Handhaving tellen samen ongeveer 45 medewerkers en zijn betrokken bij het bouwen en wonen in Almelo en levert hiermee een bijdrage aan een veilige en leefbare stad. Het takenpakket van het team omvat de informatieverstrekking, vergunningverlening, toezicht en handhaving van de bebouwde omgeving en openbare ruimte. De Centrale Registratie waar archieftaken worden uitgevoerd, maakt onderdeel uit van het team.


De teams zijn volop in beweging. De komst van de Omgevingswet en de Wetkwaliteitsborging vragen een andere rol van de gemeente en de medewerkers. Daarnaast hebben we ambities op het gebied van dienstverlening (onder andere via het Almelo Ondernemersloket) en op het gebied van naleving van regels en de aanpak ondermijning.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Almelo. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt?

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Haven Zuidzijde 30
7607 EW ALMELO
0546 - 541 111