Financial Controller

Voor de uitbreiding van de afdeling Financieel Economische Zaken (FEZ)  is ArtEz op korte termijn op zoek naar een Financial Controller. Bekijk de vacature voor meer informatie!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
24-7-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
19-8-2022
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

De taken omvatten onder meer:


 • als verantwoordelijke van de maandelijkse afsluiting zorgdragen voor juiste, volledige en tijdige maand- en kwartaalrapportages
 • controleren en analyseren van de grootboekadministratie
 • maken van aansluitingen tussen het grootboek en de subadministraties       
 • samenstellen van de jaarrekening van ArtEZ (model jaarrekening RJ 660)
 • zorgdragen voor deugdelijke balansdossiers, mede ten behoeve van de accountantscontrole
 • functioneel beheer financiële systemen
 • opstellen BTW aangiften
 • contactpersoon voor de accountant en de belastingdienst
 • analyseren en verbeteren van de financiële processen binnen de organisatie

Functievereisten

Het profiel

We zoeken een Financial Controller die ervaring heeft op het vlak van vernieuwing en professionalisering van financiële bedrijfsprocessen. Het aandachtsgebied binnen deze functie ligt op de Financiële Administratie waaronder Debiteuren/Crediteurenbeheer, Betalingsorganisatie en Grootboek.


Je moet er blij van worden om de administratie voor elkaar te hebben; aansluitingen te maken tussen financiële administratie en subadministraties, tussenrekeningen op te schonen en alles wat er gebeurt kritisch onder de loep te nemen en zo nodig te veranderen.


Je beschikt over relevante werkervaring en minimaal een voor deze functie relevante HBO opleiding, bij voorkeur Bedrijfseconomie of Accountancy. De hiërarchische verantwoordelijkheid voor de afdeling FEZ ligt bij het hoofd maar als Financial Controller heb je veel invloed op de inhoudelijke en functionele ontwikkeling van de afdeling FEZ.


Vanuit je ervaring ben je in staat om in goed samenspel een gemeenschappelijke aanpak en uitvoering van zaken te bereiken. Je bent in staat beleid helder te communiceren en op schrift te zetten. Het is een pré als je ervaring hebt met Exact Globe en/of Spend Cloud. Verder ben je een kei in Excel en beschik je over een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift. Je bent in staat om meerdere complexe processen gelijktijdig aan te sturen. Je hebt ervaring met verbeter- en verandertrajecten, bij voorkeur in het onderwijs, overheid c.q. non-profit organisatie en je hebt oog voor een gezonde bedrijfsvoering. Je schakelt gemakkelijk tussen strategie en uitvoering. Je bent een integere gesprekspartner die oog heeft voor verschillende, soms tegenstrijdige belangen. Je bent een ervaren en daadkrachtige expert. Je kan goed schakelen tussen niveaus in de organisatie en variëren in tempo zonder het doel los te laten. Plannen en organiseren is als een tweede natuur voor je. Je werkt nauw samen met afdeling Control & Advies, aangezien deze afdeling haar werkzaamheden vormt geeft op basis van door FEZ opgestelde rapportages, analyses en aansluitingen. 


Gevraagde competenties

Voor deze functie is het van belang dat je de volgende competenties meebrengt:


 • Verantwoordelijkheidsgevoel
 • Accuratesse en kritische instelling
 • Teamspeler
 • Communicatief sterk
 • Gestructureerdheid
 • Analytisch vermogen
 • Stressbestendigheid
 • Leergierig
 • Hands-on

Aanbod

Wij bieden een contract bij ArtEZ van minimaal twee jaar met een omvang van maximaal 1 fte gericht op de verdere opbouw van de afdeling. Contractverlenging is afhankelijk van organisatorische ontwikkelingen die ArtEZ intern tijdig evalueert. Het bruto maandsalaris is conform salarisschaal 10 van de cao-hbo op basis van een 36-urige werkweek en bedraagt minimaal € 3.018,- en maximaal € 4.569,-. Naast een informele en open werksfeer bieden wij aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden volgens de CAO-HBO zoals een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede studie- en ontwikkelingsmogelijkheden. Je werkt deels vanuit Arnhem en deels vanuit huis.


Wanneer je nog niet zoveel ervaring hebt, maar wel de drive om je zelf te ontwikkelen, is het zeker een mogelijkheid bij gebleken geschiktheid daar een gedegen ontwikkelplan op te zetten.

Bedrijfsprofiel

ArtEZ University of the Arts is de thuisbasis voor een diverse, internationale gemeenschap van studenten, docenten en onderzoekers die bij ons de ruimte vinden voor artistieke, intellectuele en persoonlijke groei. Kunst bindt ons. Kunst zet aan tot vernieuwende ideeën en alternatieve denkwijzen. Ons motto is: kunst verandert. Art changes. Met inspirerend kunstonderwijs op hbo bachelor- en masterniveau en toonaangevend artistiek onderzoek creëert ArtEZ de plek waar je een verschil kunt maken, in de kunst én in de samenleving. ArtEZ heeft circa 3.000 studenten en 900 docenten en andere medewerkers en heeft locaties in Arnhem, Enschede en Zwolle.


ArtEZ hecht veel waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in diverse samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Wie zich hierdoor geïnspireerd voelt wordt uitgenodigd om te solliciteren. 


De afdeling

De afdeling FEZ (13,5 fte) is samen met de afdeling Control & Advies (5,0 fte) verantwoordelijk voor de financiële organisatie van ArtEZ. De afdeling FEZ is onderdeel van het bedrijfsonderdeel Servicebedrijf en is verantwoordelijk voor de verwerking van de financiële mutaties tot en met de maandelijkse rapportages en de jaarrekening. De afdeling omvat de Crediteuren- en Debiteurenadministratie, de Salarisadministratie (in eigen beheer), de Projectadministratie, Inkoop en Accounting & Reporting. 


Het team FEZ bestaat uit een hoofd, twee financial controllers en de subafdelingen financiële administratie, salarisadministratie, projectadministratie en inkoop, allen met een senior functie per onderdeel. De Financial Controllers zorgen voor een tijdige, juiste en volledige financiële (project)administratie, de standaard verantwoordingsinformatie en de jaarrekening. Je controleert de kwaliteit van gevoerde (project)administraties op AO/IC-aspecten, o.a. door het opzetten en onderhouden van het accounting manual, het beheer en monitoring van autorisaties en het periodiek aansluiten van grootboek en sub-administraties. Tevens ben je de primaire contactpersoon van de controlerende accountant.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van ArtEz. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!