Business Controller

ArtEz zoekt een Business Controller. Bekijk de vacature voor meer informatie!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
16-7-2022
Aantal uur
38
Vervaldatum
16-8-2022
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Primair aandachtsgebied is het zorgdragen voor een adequate uitvoering en realisatie van het planning & control cyclus. Daarnaast is het werk gericht op advisering van de eenheden met ‘raad en daad’, versterking van de control functie en advisering over mogelijke verbeteringen van de bedrijfsvoering, business cases.


De business controller draagt effectieve instrumenten aan voor het verantwoorden, monitoren en bijsturen van het beleid. De business controller volgt ingezette verbeteracties en initieert nieuw beleid mede op basis van ontwikkelingen en trends, analyse van wijzigingen in wet- en regelgeving, toezichtkaders, bekostiging van het onderwijs.

Functievereisten

De business controller:


 • heeft een kritische, onafhankelijke en overstijgende blik en inzicht en draagt daarmee bij aan de verdere ontwikkeling van ArtEZ;
 • heeft kernkwaliteiten als objectiviteit, analytisch sterk, secuur, stabiliteit en integriteit;
 • heeft een ‘hands on’ en flexibele instelling;
 • is bovendien adviesvaardig, sturend en ondernemend richting directeuren en CvB;
 • is volhardend om resultaten te bereiken en spreekt partijen aan op hun verantwoordelijkheid;
 • heeft een hbo+ / academisch werk- en denkniveau in het vakgebied, met een gedegen bedrijfskundige achtergrond – bijv. opleiding Accountancy / Controlling;
 • heeft aantoonbare affiniteit met onderwijs en weet zich zaken snel eigen te maken;
 • beschikt over een uitstekend gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen, organisatiesensitiviteit, beleidsmatige en communicatieve vaardigheden;
  kan diverse belangen bij elkaar brengen gericht op realisatie;
 • heeft geavanceerde kennis van Excel en ervaring met Exact en HR2day is een pre.


Affiniteit met de kunsten is vanzelfsprekend een pré. Gezien de internationale omgeving en een toenemend aantal Engelstalige opleidingen en onderzoek, is Engels in woord en geschrift geen probleem voor je. Je bent bij voorkeur woonachtig binnen de driehoek Arnhem, Enschede, Zwolle.

Aanbod

Het aanbod is een jaarcontract met een omvang van 0,8 – 1 FTE. Bij goed functioneren bestaat de intentie je contract naar vast om te zetten. Het bruto maandsalaris bedraagt minimaal € 3.018,49 en maximaal € 4.569,57 (functienaam Business Controller, schaal 10) op basis van een 38-urige werkweek. Naast een informele en open werksfeer bieden wij aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden volgens de cao-hbo zoals een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede studie- en ontwikkelingsmogelijkheden. De Business Controller heeft als standplaats Arnhem maar werkt op alle locaties in alle drie de steden. Sinds de corona uitbraak werken we bij ArtEZ deels op de verschillende locaties en deels vanuit huis.

Bedrijfsprofiel

ArtEZ University of the Arts is de thuisbasis voor een diverse, internationale gemeenschap van studenten, docenten en onderzoekers die bij ons de ruimte vinden voor artistieke, intellectuele en persoonlijke groei. Kunst bindt ons. Kunst zet aan tot vernieuwende ideeën en alternatieve denkwijzen. Ons motto is: kunst verandert. Art changes. Met inspirerend kunstonderwijs op hbo bachelor- en masterniveau en toonaangevend artistiek onderzoek creëert ArtEZ de plek waar je een verschil kunt maken, in de kunst én in de samenleving. ArtEZ heeft circa 3.000 studenten en 900 docenten en andere medewerkers en heeft locaties in Arnhem, Enschede en Zwolle.


ArtEZ hecht veel waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in diverse samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Wie zich hierdoor geïnspireerd voelt wordt uitgenodigd om te solliciteren.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van ArtEz. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!