Customer Success Manager

12Build is de snelgroeiende SaaS enabled marketplace voor de Europese bouw. Jij helpt 12Build te groeien in Europa. Van klantbehoud naar uitbouwen van de mogelijkheden van 12Build voor de klant. 12Build helpt jou aan een geweldige baan met eindeloze ontwikkelmogelijkheden. 

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
25-5-2021
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Customer Success betekent bij 12Build drie dingen:

 • Nieuwe klanten zo goed mogelijk verwelkomen (Onboarding);
 • Bestaande klanten helpen hun doelen te bereiken (Success);
 • Ervoor zorgen dat ons platform de oplossingen levert waar onze klanten behoefte aan hebben (Product Management).


Wat ga je doen?

1. Jouw primaire focus ligt op het Success-deel. Wij geloven dat 12Build nog sneller groeit als wij onze klanten proactief hun doelen laten behalen. Jij laat onze klanten zien hoeveel waarde wij leveren en denkt samen met hen na over hoe de toekomst eruit ziet. Upsells en verlengingen zijn een logisch gevolg van jouw werk, want het is het juiste voor de klant. Jij vindt de balans tussen menselijke aandacht en een low-touch benadering.


2. Je houdt overzicht over, en neemt deel aan, de onboarding van nieuwe klanten. Hier worden de eerste zaadjes voor succes geplant. Dat zijn onder andere klanten die via self-service ons product aanschaffen en gebruiken. Jij weet hoe wij onze nieuwe klanten kennis laten maken met 12Build en waar wij dit proces moeten verbeteren. Daarnaast weet je exact in welke fase iedere klant zit. Je hebt contact met onze salescollega’s, bijvoorbeeld over ons ideale klantprofiel of de handover van Sales naar Customer Success.


BUILD! Jij vindt het leuk om je verantwoordelijkheid te pakken bij de ontwikkeling van Customer Success binnen 12Build. We zijn druk bezig om Europa te veroveren. Om dat mogelijk te maken is ons team het afgelopen half jaar verdubbeld. Dat is natuurlijk fantastisch, maar het blijft belangrijk dat wij hier structureel voortgang aan geven en verbeteringen doorvoeren.

Functievereisten

Wat wij van jou verwachten?

Jouw zachte kant:

 • Rustig en gestructureerd: Jij houdt het overzicht waar anderen stressen;
 • Better together: Jij verbindt collega’s en zoekt de samenwerking op. Teambelang staat bij jou op de eerste plaats en in de samenwerking ben je betrouwbaar en integer.
 • Klantgericht: Jij bent niet gericht op puur winst maken, maar op de klantrelatie, de lange termijn en vooral het samenwerken.
 • Een match made in heaven met onze kernwaarden: Drive, Openness en Joy


Jouw harde kant:

 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met het opbouwen en uitbouwen van relaties met (grotere) klanten en partners. Het liefst in een SaaS-omgeving.
 • Growth mindset: Self-service, low-touch, churn prevention, customer expansion, upsells en cross-sells: je wordt niet bang van alle buzzwords die bij deze vacature horen. Sterker nog: je weet er alles van en je bent nieuwsgierig naar ontwikkelingen in jouw vakgebied.
 • Cijfers? Leuk! Je maakt je werk graag meetbaar met KPI’s.


Aanbod

What's in it for you?

 • Werken in een bedrijfscultuur waar transparantie (ook echt) op nummer 1 staat;
 • Een werkplek waar creativiteit en out-of-the-box-denken zeer gewaardeerd worden en je daadwerkelijk iets met je ideeën doet;
 • Geen torenhoge hiërarchische lagen. Gewoon een platte organisatie met korte lijntjes, wel zo makkelijk;
 • Alle tools die je nodig hebt om jouw werk als een pro uit te voeren;
 • Een compleet nieuwe functie, dus we luisteren graag naar jouw innovatieve ideeën;
 • Regelmatig leuke uitjes, teamdagen, lezingen en workshops;


12Build is aangesloten bij Compassion om armoede onder kinderen tegen te gaan. Als je een steentje wil bijdragen, word je gekoppeld aan een sponsorkind uit de Dominicaanse Republiek.

Bedrijfsprofiel 12Build

Duizenden hoofdaannemers en bouwspecialisten in Europa gebruiken ons platform om de beste match te vinden, offertes aan te vragen, documenten te uploaden en onderling te delen. Inmiddels verloopt ruim 70% van alle matches in de Nederlandse bouwwereld via 12Build. In de rest van Europa timmeren we flink aan de weg. Naast Nederland zijn we actief in Duitsland, België en Frankrijk. Samen veroveren wij heel Europa!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van 12Build. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op careers (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Ernst Machstraat 10
7442 DL NIJVERDAL
088-022 8400