single.php

Categorieën

Doelgroep
Thema's
Verborgen Twenty Twente categorie
Naar thema overzicht

Versmelting Mens en Technologie

Op donderdag 24 mei geeft Stelarc (performance artist en Honorary Professor of Art and Robotics) een uitgebreide lezing in DesignLab Universiteit Twente over zijn visie op de versmelting van het menselijk lichaam en technologie. Ook zijn baanbrekende performances en installaties – waarvoor hij o.a. protheses, robotica, medische instrumenten, suspension, VR, biotechnologie en internet gebruikt om de psychologische en fysieke beperkingen van het lichaam te onderzoeken – komen uitgebreid aan bod.

Het event wordt ingeleid door Frank Kresin (Managing Director van DesignLab). Na de lezing volgt een discussie met Stelarc, Herman van der Kooij (Professor in Biomechatronics and Rehabilitation Technology en Director of Wearable Robotics Lab University of Twente) and Peter-Paul Verbeek (Professor of Philosophy of Technology en Scientific Co-director DesignLab).

Tijdens de discussie worden onder leiding van moderator Wilja Jurg (directeur Tetem), de wetenschappelijke, maatschappelijke en ethische implicaties van draagbare robotica verkend.

Programma
Het programma zal plaatsvinden van 16:00 – 19:00 uur (om 15.45 uur zijn de deuren geopend).
– Opening door Frank Kresin (Managing Director DesignLab)
– Lezing door Stelarc
– Pauze
– Discussie met Stelarc, Herman van der Kooij & Peter-Paul Verbeek over implicaties van wearable robotics. Geleid door moderator Wilja Jurg (directeur Tetem).
– Afsluitende borrel

Registreer gratis
De lezing en discussie bijwonen is gratis, en aanmelden gewenst. Registreren kan gratis door het sturen van een e-mail naar receptie@tetem.nl.

Dit event wordt georganiseerd in samenwerking met Tetem in het kader van Stelarcs tentoonstelling StickMan.