single.php

Categorieën

Doelgroep
Thema's
Verborgen Twenty Twente categorie
Naar thema overzicht

Roessingh onderzoeker genomineerd voor landelijke fysiotherapie prijs

RRD

Onderzoeker Erik Prinsen van Roessingh Research & Development is genomineerd voor de WCF proefschriftprijs. Het Wetenschappelijk College Fysiotherapie (WCF) reikt elk jaar een prijs uit voor het beste proefschrift dat door een fysiotherapeut geschreven is. In totaal zijn er dit jaar 7 aanmeldingen.

Wetenschappelijk College Fysiotherapie
Het Wetenschappelijk College Fysiotherapie (WCF) stimuleert sinds 2005 wetenschappelijk onderzoek in de fysiotherapie gericht op het bevorderen van een wetenschappelijke gefundeerde vakuitoefening. Het WCF beheert een Stimuleringsfonds waaruit de subsidies voor wetenschappers binnen de fysiotherapie verstrekt worden. Het proefschrift van Erik Prinsen heeft zich gericht op de gevolgen van een bovenbeenamputatie op het looppatroon en de meerwaarde van een microprocessor-gestuurde protheseknie, de RHEO KNEE II. Op 8 december 2016 is Erik Prinsen op zijn proefschrift gepromoveerd aan de Universiteit Twente.

Over Roessingh Research and Development (RRD)
Roessingh Research and Development (RRD) is het grootste wetenschappelijk onderzoeksinstituut voor revalidatietechnologie in Nederland en een onafhankelijk onderdeel van Roessingh in Enschede. RRD is internationaal erkend als kennisinstituut op het gebied van revalidatietechnologie en telemedicine.
RRD werkt nauw samen met de Universiteit Twente, waar RRD maar liefst vier leerstoelen heeft: neuromuscular control and telemedicine, technology supported cognitive training for rehabilitation, revalidatiegeneeskunde en –technologie en diagnostiek en behandeling van chronische pijn en vermoeidheid.

De WCF proefschriftprijs wordt op 15 maart uitgereikt tijdens de wetenschapsdag fysiotherapie. Lees hier meer over het Wetenschappelijk College Fysiotherapie of het Roessingh Research and Development.