single.php

Categorieën

Doelgroep
Thema's
Verborgen Twenty Twente categorie
Naar thema overzicht

Twente Science Night: World of Tomorrow

Twente Science Night

In het landelijke weekend van de Wetenschap organiseert de Universiteit Twente op zaterdagavond 7 oktober de Twente Science Night! Tijdens deze avond bruist de binnenstad van Enschede van de creativiteit en inspiratie. De Oude Markt en omgeving wordt omgetoverd tot een locatie waar veel te doen, zien en beleven is op het gebied van wetenschap, cultuur en amusement. Zo wordt er dit jaar, samen met KIVI Students Twente een grote Twente Science Pubquiz georganiseerd, waarin jouw kennis wordt getest. Daarnaast vinden er boeiende lezingen met inspirerende sprekers plaats en is er een interessante expositie in de Grote Kerk op de Oude Markt, waar je geboeid en geprikkeld wordt en zelf aan de slag gaat met wetenschap.

Voor de Twente Science Night kun je dit jaar op een drietal locaties terecht. De avond bestaat uit een grote multiplayer pinballinstallatie op het Oude Markt plein, een bijzondere en interactieve expositie in de Grote Kerk en natuurlijk de bekende KIVI Science Pubquiz bij Eetcafé CP.

Giant Pinball (19.00 – 24.00 uur)
Wat is de grootste flipperkast waar jij ooit op hebt gespeeld? Tijdens de Twente Science Night kun je op de Oude Markt multiplayer-pinball spelen op de kerktoren van de Grote Kerk. En deze reuze pinballgame heeft natuurlijk ook een reuze controller.

World of Tomorrow Wetenschapsexpositie (19.00 – 24.00 uur)
In de Grote Kerk vindt de World of Tomorrow wetenschapsexpositie plaats, van 19.00 uur tot middernacht. Daar maak je kennis met verschillende projecten van wetenschappers en studenten van de Universiteit Twente. Voetbal mee met RoboTeam Twente, ontdek hoe het huis van de toekomst slim met energie omgaat en voer zelf een operatie uit met een snijsimulator. Ook zullen de partners van Twente Branding, DEMCON en Sensata, met hun innovaties aanwezig zijn. Vanaf 19.00 uur hebben we met Bram Nauta, Peter-Paul Verbeek en Sevim Aktas elk uur een inspirerende spreker.

Programma World of Tomorrow Wetenschapsexpositie
19.00 – 19.15 uur – Opening van de expositie door Peter-Paul Verbeek
20.00 – 20.15 uur – Inspirerende spreker: Bram Nauta
21.00 – 21.15 uur – Inspirerende spreker: Sevim Aktas

Wetenschapspubquiz KIVI Students Twente (22.00 – 01.00 uur)
KIVI Students Twente organiseert tijdens de Twente Science Night een wetenschapspubquiz. Het belooft een avond te worden vol amusement onder begeleiding van cabaretier Wilfried Finkers en met experimenten van Science on Tour. Voor iedereen die een leuke avond wil beleven vol inspiratie en nieuwe ontwikkelingen in de wetenschap. Wil jij deelnemen aan de pub quiz? Meld je hier aan!