single.php

Categorieën

Doelgroep
Thema's
Verborgen Twenty Twente categorie
Naar thema overzicht

Twente is de startup regio van Nederland

Het is één van de grootste kennisregio’s van Nederland. Maar wat maakt Twente nu zo bijzonder? Iedereen kent inmiddels de succesverhalen van Booking.com en Thuisbezorgd.nl, succesformules die in Twente begonnen. Ook innovatieve bedrijven zoals Demcon, Xsens, Thales, TenCate en Sensata werden ‘geboren’ in Twente en zijn uitgegroeid tot internationale spelers. Je bent hier geen klein radertje in een groot geheel maar ondernemer binnen een onderneming. In Twente zit ondernemerschap in het DNA.   

Hightech broedplaats

Ieder jaar komen er nieuwe innovatieve bedrijven bij. Zo kent Universiteit Twente (UT) meer dan 900 spin-offs en Hogeschool Saxion meer dan 800 start-ups. Kennispark Twente, het terrein waarop de technische universiteit is gevestigd, werd uitgeroepen tot Innovatiecampus van Nederland. Op deze campus vind je De Gallery, de grootste incubator van het land waar ondernemers, onderzoekers en studenten elkaar ontmoeten en samenwerken.  Universiteit Twente werd afgelopen jaar tevens opnieuw verkozen tot ‘meest ondernemende universiteit van Nederland’. De UT behoort hiermee tot de beste universiteiten van het land op het gebied van valorisatie: het vertalen van wetenschappelijke kennis voor maatschappelijk en economisch nut.

Twente is de startup regio van Nederland

Twente is een belangrijke speler in de Startup Delta; een organisatie onder leiding van Neelie Kroes, die startende bedrijven, overheden, kennisinstellingen, bedrijven en financiers met elkaar verbindt om van Nederland dé vestigingsplaats te maken voor start-ups. Deze maand wordt Nederland echt op de kaart gezet als ‘startup hub’ van Europa. Van 24 tot 28 mei vinden in het kader van Startup Fest Europe overal in het land evenementen plaats waar matchmaking, kennisdeling en inspiratie centraal staan. Het doel? Startups helpen bij het vinden van de juiste investeringen, het aantrekken van talent en het sluiten van deals met het bedrijfsleven. Twente mag, als specialist op het gebied van Hightech Systemen en Materialen, deze week natuurlijk niet ontbreken. Tijdens het programma van ‘The Future of High Tech’, is er ruimte voor ontmoeting, verbinding en zakelijke kennismaking met deze hightech regio binnen de toonaangevende technologische clusters Nano Tech, Health Tech, Robo Tech, New Materials en Micro Fluidics. Wil je dit innovatieve evenement bijwonen? Meld je dan hier aan voor The Future of Hightech!

Twente.com in het teken van startups

Alles draait de komende werken om startups. Daarom staat Twente.com twee maanden lang in het teken van deze jonge, verrassende en innovatieve ondernemingen. Lees de succesverhalen van Twentse startups en spin-off’s, krijg tips van jonge ondernemers en ontdek tools om zelf aan de slag te gaan!