single.php

Categorieën

Doelgroep
Thema's
Verborgen Twenty Twente categorie
Naar thema overzicht

Nieuwjaarsbijeenkomst KIVI: Data Science and Sports

Ben jij benieuwd op welke manier SciSports data verzameld en deze levert aan voetbalclubs? Of wil jij weten wie de meeste Olympische medailles wint tijdens de komende winterspelen? Kom op dinsdag 16 januari naar de nieuwjaarsbijeenkomst van KIVI. Een nieuwjaarsbijeenkomst waarbij Data Science and Sports centraal zal staan.  

Een lijst met de meest veelbelovende linksbenige verdedigers onder 23 in de 2e divisie van Portugal? Voor SciSports is dat geen probleem. Een database met statistieken van 350.000 spelers, die na elke wedstrijd geactualiseerd wordt, is de basis voor alle denkbare informatie rondom de voetballerij. SciSports timmert als spin-off van de Universiteit Twente internationaal aan de weg in de erg conservatieve voetbalwereld. Ze maken gebruik van supergeavanceerde technologie, artificial intelligence en deep learning. Een stap verder gaat het systeem waarmee SciSports wedstrijden registreert met 3D-camera’s en realtime alle relevante data terug levert aan voetbalclubs. Anatoliy Babic geeft jou een kijkje achter de schermen van dit innovatieve bedrijf dat begin december nog de Challenger Award voor meest uitdagende ondernemer won.

De komende tijd zal er steeds meer gespeculeerd worden over de sporter die de meeste medailles zal winnen tijdens de komende winterspelen, maar het meest betrouwbare antwoord zal van Gracenote komen. Zij hebben een virtuele medaillespiegel ontwikkeld die geactualiseerd wordt naar aanleiding van de huidige resultaten bij bijvoorbeeld wereldbekerwedstrijden. Simon Gleave neemt jou mee in de wereld achter deze voorspellingen.

Na de lezingen zal er gelegenheid zijn om met elkaar te proosten op een innovatief 2018.

Programma
15.00 uur – ontvangst met koffie en thee
15.30 uur – welkom door KIVI Regio Oost
15.45 uur – presentatie door Anatoliy Babic van SciSports
16.30 uur – presentatie door Simon Gleave van Gracenote
17.15 uur – proosten op het nieuwe jaar

De bijeenkomst is voor zowel leden en niet-leden. Meld je snel aan!

Datum: dinsdag 16 januari 2018, van 15.00 tot 18.00 uur. 
Locatie: DEMCON, Institutenweg 25, 7521 PH Enschede.