single.php

Categorieën

Doelgroep
Thema's
Verborgen Twenty Twente categorie
Naar thema overzicht

Leerlingen gaan ‘Into the future’ tijdens het Zabuki Festival

Van maandag 9 juli tot en met donderdag 12 juli verwelkomt Saxion in Enschede ruim 500 ‘junior onderzoekers’ uit de regio tijdens het Zabuki Festival 2018. Basisschoolleerlingen in de leeftijd van 8 tot en met 11 jaar maken op een leuke en interactieve wijze kennis met de fascinerende wereld van techniek. Dit jaar staat het thema ‘Into the future’ centraal in verschillende workshops en proefjes. 

Een programma vol verwondering
Tijdens een centrale inleiding in het theater worden de leerlingen onder begeleiding van studenten Bouwkunde door het huis van de toekomst geleid. Vervolgens gaan ze aan de slag met verschillende proefjes, workshops en experimenten. Zo leren de leerlingen hoe je een piano in vijf minuten kan programmeren. Met het programma Makey Makey ontdekken ze hoe verschillende materialen op elkaar reageren en leren ze hoe de stroomkring werkt. In de workshop ‘Hyrdopleisters maken’ wordt ze geleerd hoe ze een pleister kunnen maken die niet kleeft aan de wond, wat het genezingsproces stimuleert en tenslotte gaan ze een eigen game ontwerpen.

Techniekbewustzijn voor de toekomstige generatie
Door kinderen in de basisschoolleeftijd al in aanraking te laten komen met techniek, hoopt Saxion bij hen de interesse voor dit vakgebied aan te wakkeren. Dit is geheel in lijn met ‘Get Ready for a Smart World’, de merkbelofte van Saxion waarin centraal staat dat studenten bij Saxion worden voorbereid op een wereld die steeds slimmer wordt. Het Zabuki Festival wordt georganiseerd door Programma Bètatechniek van Saxion, het programma dat zich inzet voor de bewustwording van techniek en techniekeducatie binnen het primair en het voortgezet onderwijs.

Zabuki
Zabuki is een initiatief om kinderen voor wetenschap te interesseren. Door kinderen te laten ervaren, zien én doen kunnen zij de wereld ontdekken. Saxion organiseert jaarlijks in Enschede én Deventer het Zabuki Festival met workshops rondom een actueel thema. Door de krachten te bundelen met Zabuki sluit Saxion naadloos aan op de politieke agenda, waar aandacht voor techniek in het basisonderwijs een belangrijke plek inneemt.

Bron: Saxion
Foto: Techniekbeeldbank.nu