single.php

Categorieën

Doelgroep
Thema's
Verborgen Twenty Twente categorie
Naar thema overzicht

Leer, ervaar en beleef tijdens het Mini Maker Festival

Lijkt het je leuk om kennis te maken met uitvinders, kunstenaars, wetenschappers en makers? Kom dan naar de Mini Maker Faire in Hengelo (woensdag 16 mei) of Almelo (woensdag 23 mei)! Er zijn veel presentaties en workshops. Je kunt niet alleen dingen bekijken, maar vooral ook zélf dingen bedenken, doen en maken! Ontdek welke nieuwe technieken er allemaal zijn en welke oplossingen die kunnen bieden, b.v. op het gebied van duurzaamheid. Ervaar en beleef op welke manier kunst, wetenschap en techniek samen tot spannende creaties leiden.

Maker Festival Hengelo
Ontdek hoe een robot jouw emoties kan herkennen door met je te communiceren. Welke vormen kun je allemaal maken met constructiespeelgoed? Bouw je eigen game, of programmeer een robot! Doe mee aan de chocolade challenge, maak je eigen zoutwaterbootje of een windmolencolapompje. Maak een stopmotion verhaal met je mobiele telefoon. Experimenteer met interactieve kunstwerken of maak je eigen knikkerbaan!

Maker Festival Almelo
Doe mee aan de chocolade challenge of bouw een zoutwaterbootje. Programmeer een robot met gezichtsherkenning, bouw een tekenrobot of een elektronische spin. Maak je eigen stopmotion verhaal. Kijk wat je allemaal kunt bouwen met technisch constructiespeelgoed en maak je eigen knikkerbaan. Neem een kijkje bij de surgeon simulator en ontdek wat tape jockey-en is!

Voor iedereen die geïnteresseerd is in wetenschap, techniek, nieuwe ontdekkingen, zelf dingen doen én maken!

Meer informatie over het Maker Festival Twente lees je hier.

In Hengelo is het Mini Maker Festival op woensdag 16 mei van 14.00 tot 17.00 in het ROC van Twente. De toegang is gratis. Locatie: ROC van Twente, de Gieterij 200, Hengelo. In Almelo is het Mini Maker Festival op woensdag 23 mei van 14.00 tot 17.00 op het Indië Terrein. De toegang is gratis. Locatie: Sluiskade Noordzijde 14, Almelo