single.php

Categorieën

Doelgroep
Thema's
Verborgen Twenty Twente categorie
Naar thema overzicht

ASN Bank Wereldprijs

Earth is calling … You!

Heb jij een innovatief en duurzaam idee en ben jij op zoek naar investeringen hiervoor? Schrijf je dan vóór 19 september in voor de ASN Bank Wereldprijs, die georganiseerd wordt door het platform ‘Voor de Wereld van Morgen’. En wie weet ben jij degene die de regio Twente vertegenwoordigt op het gebied van innovatie en duurzaamheid.

De volgende thema’s komen aan bod tijdens deze wedstrijd:
– Mens en samenleving
– Natuur en milieu
– Klimaatbescherming

Je maakt niet alleen kans op coaching, training en publiciteit, maar ook op een geldbedrag. De jury verdeelt in de finale €40.000! De winnaar van elk thema krijgt minimaal €8.000,- en daarnaast maak je kans op een publieksprijs.

Treed met jouw idee in de voetsporen van Twentse talenten en ondernemingen die zich al op deze thema’s focussen. Dit kunnen individuele ideeën zijn, zoals Trashpackers van Tijmen Sissing uit Hengelo, die backpackers aanspoort afval op te ruimen en het gebruik van plastic te verminderen, tijdens hun rondreis.

Ook de ideeën vanuit het Twentse bedrijfsleven kunnen als voorbeeld dienen, zoals het duurzaamheidsbeleid van de Odin groep. In 2013 hebben zij een datacenter gebouwd, dat als eerste ter wereld de BRAAM-certificering ‘Excellent’ heeft ontvangen. Dit is een keurmerk voor duurzame gebouwen.

Meer informatie, vind je hier