single.php

Categorieën

Doelgroep
Thema's
Verborgen Twenty Twente categorie
Naar thema overzicht

AlienTrick

AlienTrick werkt graag voor en met merken die met één been in de toekomst staan. Het Full service media bureau uit Hengelo heeft zelfs een eigen R&D afdeling, waar de innovatieve ideeën van het team tot leven worden gebracht en nieuwe kennis wordt ontwikkeld.

Ivo Keizers is project manager bij AlienTrick en werkt aan veel projecten waarbij de laatste technologieën worden toegepast. Ivo: ”We hebben veel kennis in huis maar we blijven graag up-to-date en we dagen onszelf graag uit. We leren nu alles over de nieuwste ontwikkelingen zodat we onze klanten kunnen blijven inspireren. De markt verandert en daarmee ook de mogelijkheden en wensen van de bedrijven waar wij voor werken. We willen onze klanten resultaat gedreven oplossingen aandragen.”

Een interactieve virtuele wereld

AlienTrick ontwikkelde voor Rosen, marktleider in de internationale pijpleidingen industrie, een concept om het innovatieve karakter van het bedrijf te onderstrepen. De ‘Rosen robot’, bestaande uit onderdelen die het bedrijf produceert, werd doorontwikkeld tot ‘digitale host’. De levensgrote robot spreekt tijdens beurzen het publiek toe vanaf een scherm. Hij kan touwtje springen, vissen, zwaaien en reageert op de bezoeker, afhankelijk van zijn of haar afstand tot het scherm. Ivo: “We hebben eerst een 3D computermodel van de robot gemaakt en daarna de bewegingen van een mens opgenomen met een Kinect camera en de human measurement technologie van Xsens. Die bewegingen van het menselijk skelet hebben we gebruikt om de robot te animeren. De software die we zelf geschreven hebben, zorgt er in combinatie met de Kinect camera voor, dat de bezoeker op de beurs herkend wordt en dat het juiste ‘filmpje’ wordt afgespeeld.”

Nu is het nog een filmpje dat we zien, maar in de toekomst moet het een complete interactieve ervaring worden. “Met die ontwikkelingen zijn we nu bezig. We kunnen straks hele interactieve virtuele werelden creëren. Daarvoor gebruiken we de Unity game engine.” AlienTrick experimenteert al een aantal jaren met deze techniek. Zo maakten ze drie jaar geleden, in samenwerking met Xsens en Studio Mad, al een virtuele versie van hun eigen kantoorgebouw.

De ‘aliens’

“We hebben een heel gevarieerd team van 38 medewerkers. Bij eerder genoemde projecten zijn voornamelijk onze software ontwikkelaars betrokken; experts op het gebied van gaming en sensoren. Daarnaast hebben we ‘motion specialisten’ die 3D omgevingen en objecten kunnen realiseren. Vrijwel iedereen komt hier uit de regio. Twente is een inspirerende omgeving om in te werken; de bedrijven hier zijn al ver met hun technologie, verder dan we soms beseffen.”

Toekomst

“Al die nieuwe technologieën zijn voor een Full service media bureau een hele leuke uitdaging. Daarnaast worden de nieuwe technologieën steeds meer toegepast in de traditionele markten, waardoor ze steeds ‘dichterbij’ komen. Denk bijvoorbeeld aan een makelaar die virtuele huisbezichtigingen organiseert met de Virtual Reality bril ‘Oculus Rift’. Een ander mooi voorbeeld is de HoloLens, een soort combinatie tussen de Google Glass en de Oculus Rift, waarmee een hologram geprojecteerd kan worden in de echte wereld. Een bedrijf als Rosen zou haar producten tijdens een beurs op die manier kunnen laten zien. De volgende stap is om de projectie interactief te maken of aan te passen aan het oppervlak waarop geprojecteerd wordt; interactive projection mapping noemen we dat.”

Dat AlienTrick al met één been in de toekomst staat is duidelijk, maar hebben we in de toekomst echt allemaal zo’n spectaculaire ‘bril’ in huis? “Ja, ik denk dat we tijdens onze toekomstige bedrijfsuitjes in plaats van paintball, met een HoloLens op ons hoofd shooter spelen in het park!”

Meer weten over AlienTrick? Bekijk hier het portfolio!