What’s in it for me? – de betrokkenheid van ondernemers

“Ondernemers, onderneem mee in deze prachtige Regio Deal!”. Die oproep deed Regina Nieuwmeijer vorig jaar tijdens het driedubbel interview met haar, Hans ter Steege en Hans Lesscher. “Want samen maken we de Regio Deal Twente tot een succes!”. En deze oproep deed ze met succes, want inmiddels raken steeds meer ondernemers in de regio geïnteresseerd in de mogelijkheden en kansen van de Regio Deal Twente.

 

Hans Lesscher: “Ondernemers vragen zich vaak af: What’s in it for me? En dat is voor elke ondernemer verschillend. Maak duidelijk dat er voor ondernemers enorm veel kansen aan deze deal zitten en deel best practices met elkaar. Dan gaat het leven en motiveren ondernemers elkaar om concreet met de Regio Deal aan de slag te gaan”. En dat is precies wat er de afgelopen periode is gebeurd en gaat gebeuren. 

 

De laatste maanden zijn er diverse bijeenkomsten georganiseerd om ondernemers kennis te laten maken met de Regio Deal Twente en daarmee de betrokkenheid te vergroten. Want het begint met elkaar leren kennen. Elkaar weten te vinden op de schaal van de regio is van belang als het gaat om ondernemerschap en innovatie. En ook dat iedereen zijn achterban beweegt om nadrukkelijker mee te doen, zodat ook de ondernemers die nog geen deel uitmaken van de Regio Deal, bereikt worden. Op die manier is de Regio Deal Twente voor ondernemers niet langer een abstract begrip en “ver van hun bed”. Gewoon doen, dat is precies wat aanslaat bij de ondernemers in Twente. 

 

Tijdens een drukbezocht Regio Deal Twente congres in oktober vorig jaar werden ondernemers geïnformeerd om samen op te trekken in de Deal. Ondernemers deelden hun verhaal over het belang en de betekenis van de Regio Deal Twente voor hun bedrijf of branche. Met één doel: andere ondernemers inspireren om ook aan te haken bij de Regio Deal Twente. Want de Regio Deal heeft een heel mooie lokale uitwerking voor inwoners en bedrijven. Ook in januari van dit jaar vond een succesvolle werksessie Regio Deal plaats voor alle MKB-ondernemers in Twente, om samen de vraag Welke deal past bij jou? te beantwoorden en elkaar te motiveren om deel te nemen aan de Regio Deal. Tijdens beide bijeenkomsten zijn verbindingen gecreëerd en vorm gegeven. 

 

Ook met de Agenda voor Twente worden kansrijke ideeën ontwikkeld en worden kleine en grote initiatieven gesteund. Initiatiefnemers worden op diverse manieren opgeroepen om ideeën aan te dragen of suggesties te doen voor een thema of tafelbijeenkomst. De innovatietafels van de Agenda voor Twente helpen ondernemers in Twente om hun ideeën kansrijk te maken. En dat de tafelbijeenkomsten zorgen voor verrassende uitkomsten, benadrukte Martha van Abbema vorig jaar. “Van schildersbedrijf en afvalverwerker tot onderwijs en wegenbouw. We zaten aan tafel met mensen uit totaal verschillende sectoren die elkaar nog niet kenden. Juist die mix zorgde voor onverwachte invalshoeken en goede ideeën voor circulaire economie en duurzaamheid”.

 

Het is nog maar het begin en nog niet alle ondernemers zijn bereikt. Maar diegenen die al aanhaken zijn zeer geïnteresseerd en enthousiast. Ben je zelf ondernemer en heb je interesse om krachten te bundelen? Wil je je aansluiten bij een van de projecten van de Regio Deal Twente? Of wil je weten of de Agenda voor Twente iets voor uw project kan betekenen? Meld je dan vooral via regiodealtwente@regiotwente.nl of info@agendavoortwente.nl.