Creatieve broedplaatsen

 

 

Een veelzijdig en kleurrijk cultuuraanbod is cruciaal voor een aantrekkelijk leef – en vestigingsklimaat. Creatieve broedplaatsen helpen talent naar Twente te halen en hier te houden. Met die overtuiging slaan de culturele sector, onderwijs en overheid de handen ineen om in de komende jaren een aantal van deze plekken in de regio tot stand te brengen.

"Creatieve broedplaatsen helpen talent naar Twente te halen en hier te houden"

De broedplaatsen bieden de mogelijkheid voor creators en ondernemers om samen innovatie, ondernemerschap en experimenteerdrift nog meer onderdeel van ons Twentse DNA te maken. Ambitie is dat er tien nieuwe creatieve broedplaatsen bij komen in de regio.

Op 1 september 2020 ging de eerste ronde van de regeling open. Informatie over de 11 broedplaatsen die toen van start zijn gegaan vind je hier!

Waar we aan werken

  • Behouden van talent voor de regio
  • Opzetten van creatieve broedplaatsen, waar de creatieve sector, culturele instellingen onderwijs en ondernemers samenkomen
  • Netwerken versterken
  • Actieve coaching: ondersteuning bij het opzetten van een broedplaats

 

Jouw creatieve broedplaats

Heb jij zelf een idee voor een plan of creatieve broedplaats? Of wil je jouw creatieve broedplaats steviger neerzetten? Dan kun je vanaf 1 juni 2021 jouw aanvraag inleveren. Wil je meer informatie? Ga naar de website

Volg dit project!

Lees meer over #Creatieve Broedplaatsen

Bezoek de socials van Twente Board!