Waar we voorheen de groene technologische topregio zagen als einddoel, beschouwen we dit nu meer als middel om de Brede Welvaart, oftewel Het Bruto Twents Geluk, te verhogen. Want een regio met een goede economie, mooie banen en voldoende opleidingskansen, een fijne plek om te wonen en ruimte om jezelf te ontwikkelen, vergroot de kans op tevredenheid of geluk in het algemeen. Geluk gaat dus voor een belangrijk deel over dingen in de dagelijkse leefomgeving van mensen.

Geen illusies

We hebben zeker niet de illusie dat we alle inwoners in Twente gelukkig kunnen maken. Maar we denken dat we door de unieke en gelijkwaardige samenwerking tussen overheid, onderwijs en ondernemers wel invloed kunnen uitoefenen op een aantal factoren die naast de economische factoren ook bijdragen aan het collectieve geluk van de Tukker.

Bruto versus netto

Waar het Bruto Twents Geluk een optelsom is van zaken die maken dat het in Twente goed wonen, werken en leven is, gaat het bij Netto Geluk om het geluk van ieder individu afzonderlijk. Het Netto Geluk is heel persoonlijk en daarom voor iedereen anders. Waar de één gelukkig wordt van nieuwe schoenen, een gewonnen voetbalwedstrijd of een avondje stappen met vrienden, vindt de ander het geluk in de liefde, meditatie of goede relaties. Dit zijn allemaal zaken waar we als Twente Board geen invloed op hebben.