Rode Loper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees hieronder meer
 

De toekomst van 2030 begint dus anno nu. Elk bedrijf – hoe groot of klein ook – kan dagelijks concreet bijdragen aan het vergroten van positieve impact en het verminderen van negatieve impact. Elke onderneming of organisatie kan het verschil maken. Voor onze opdrachtgevers, medewerkers, leveranciers, gemeenschap en de Aarde.

 

Tijdens de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst op maandagavond 7 januari 2019 kijken we terug op het ondernemende jaar 2018 en vieren we de successen. Tegelijkertijd inspireren we elkaar om ook in het nieuwe jaar 2019 en de daarop volgende jaren voorop te blijven lopen. De toekomst is aan ‘innovaties met een missie’: slimme oplossingen voor wereldwijde uitdagingen. Die uitdagingen gaan we met elkaar aan voor klimaatverbetering, volhoudbaarheid, circulariteit en inclusiviteit.

Hoe was het afgelopen jaar?

Vorig jaar hebben ruim 600 ondernemers een inspirerend programma beleefd van ondernemers, door ondernemers in Twente. Een programma boordevol Twentse initiatieven die een bijdrage leveren aan de Global Goals. Bevlogen sprekers met verrassende boodschappen, boodschappen gericht op de toekomst, een toekomst waarin we met elkaar antwoorden moeten geven op de vragen van ‘mother earth’ (armoede, voedsel, gezondheid, milieuvervuiling en verspilling). Op 8 januari hebben ondernemers in Twente samen de eerste stap gezet naar het behalen van de klimaatdoelstellingen en akkoorden van Parijs voor een klimaatneutraal 2030.

 

De avond startte met een spectaculaire openingsact: het optreden van de Red Band, een speciaal voor de gelegenheid samengestelde band met ondernemers uit Twente. Een fantastische performance van Regina Nieuwmeijer (Talentgroep Twente) als leadsinger van de band. Met tijdens de nummers prachtige solo’s van gitarist Eddy van Hijum (gedeputeerde van de provincie Overijssel) en saxofonist Klaas Pool (Pool Management). De band opende met Tina Turners hit ‘Simply the best’, terwijl alle winnaars van 2017 op een groot scherm voorbij kwamen. Meer over dit bijzondere optreden in de Tubantia.

Goalkeepers

Sandy Nijhuis interviewde goalkeepers Machiel Olde Dubbelink (NobleBio), Bas van der Geest (Denimtex), Herman Klein Teeselink (HoSt), Marc Ganzeboom (TenCate) en leerling Sophie Hesp (Bataafs Lyceum Hengelo) die deel heeft genomen aan de United Space School in Houston en daarvoor een plan lanceerde om mos te planten rond de start- en landingsbanen van Amsterdam Airport Schiphol, om zo schadelijk fijnstof te absorberen en daarmee luchtvervuiling te voorkomen.

 

Sophie vroeg de ondernemers in de zaal om hulp en daar werd gelijk gehoor aan gegeven door Merijn oude Vrielink (SOV): Schiphol heeft Sophie inmiddels gevraagd om haar idee te pitchen. Een fantastisch eerste resultaat!

Lees hier meer over de goalkeepers!

#earth is calling

Textiele bescherming voor daklozen en vluchtelingen

#biotechnologie

Natuurlijk het evenwicht herstellen

Initiatiefnemers

De Rode Loper is een initiatief van het georganiseerde Twentse bedrijfsleven, waarin vertegenwoordigd: Industriële Kring TwenteVNO-NCW TwenteWorld Trade Center TwenteTechnologie Kring TwenteStichting FrisMKB Twentede Maatschappij departement TwenteKwaliteits Kring Twente en Twente Branding

Earth is calling #Earth is calling

#earth is calling

Groot energieverbruiker over op duurzame energie

#earth is calling

Waterstofauto is beter voor milieu en gezondheid

#earth is calling

Circulaire bedrijfskleding oplossing voor onnodige verbranding kledingberg

#earth is calling

CO2 uit afvalverwerking opvangen en hergebruiken

#earth is calling

Van een lineaire naar een circulaire economie

#earth is calling

Nep valk effectieve ecologisch-vriendelijke methode vogelcontrole