RED Engineers Challenge

'Water en het klimaat' is de nieuwe uitdaging voor Twente RED Engineers kids in 2019! Onder de noemer ‘Water en het klimaat’ daagt Waterschap Vechtstromen alle uitvindertjes, ontwerpers en techkids uit groep 6 en 7 op de 250 basisscholen in Twente uit om creatieve oplossingen te bedenken voor de toenemende waterproblemen in de wereld door klimaatverandering: extreme hoosbuien, overstromingen, maar ook meer perioden van – extreme – droogte, zoals we tijdens de Nederlandse zomers steeds vaker zien. Waterschap Vechtstromen is in 2019 de sponsor van de RED Engineers Challenge.

Lees hieronder meer
 

Alle basisscholen in Twente kunnen in 2019 weer meedoen met een nieuwe RED Engineers Challenge die wordt gehouden tussen februari 2019 en de finale op woensdag 17 april. Meld jullie school binnenkort (weer) aan en ontwerp, denk en doe met jullie groep 6 of 7 ook mee voor onze gezamenlijke toekomst! Want Waterschap Vechtstromen kan de water-problemen niet alleen oplossen. Bedrijven, boeren, gemeenten, burgers, leraren én kinderen zullen moeten meehelpen. Allemaal zijn ze op zoek naar nieuwe oplossingen en slimme innovaties om de waterproblemen op te lossen. Voor een betere wereld. En niet alleen in Nederland; dit speelt over de hele wereld. ‘Water en het klimaat’ is niet voor niks een belangrijk onderdeel van de duurzame doelen van de Verenigde Naties.

 

RED Engineers Challenge 2019

In 2019 is het al weer de 7e editie van de RED Engineers Challenge. Jaarlijks organiseren Hogeschool Saxion en Universiteit Twente – ondersteund door Techniekpact Twente – deze uitdaging, een uitvinders- en ontwerpwedstrijd voor in techniek geïnteresseerde kinderen uit groep 6 en 7 op Twentse basisscholen. De wereld vraagt om oplossingen voor een duurzamer beheer van de Aarde. In 2018 stond het hergebruik van ‘afval’ centraal onder het duurzame doel 7: ‘Hernieuwbare energie’. Sponsor van die uitdaging was toen afvalverwerker en duurzame energieproducent Twence.

 

Kies voor de toekomst, kies voor techniek!
Techniek in het onderwijs staat hoog op de agenda in ondernemend hightech Twente. Het aantal techniekscholieren en techniekstudenten in Twente groeit jaar op jaar. Tegelijkertijd zijn nog veel meer techniektalenten nodig voor het Twentse bedrijfsleven. Op de basisschool wordt de basis gelegd voor alle generaties van de toekomst. Doel van de RED Engineers Challenge is om meer en meer kinderen te interesseren voor en laten leren over wetenschap en technologie in een maatschappelijke context. In Twente komt die collectieve context reeds tot uitdrukking in het thema: ‘Earth is calling … Twente’. Door nadrukkelijk een koppeling te maken met urgente ecologische, economische en sociale wateruitdagingen waar de wereld en Twente voor staan, kunnen nieuwe, duurzame oplossingen voor een betere toekomst worden gevonden bij hen die de toekomst hebben: de Twentse ‘techniek-nerds in de dop’, allemaal van Generatie Z.

Over Waterschap Vechtstromen

Waterschap Vechtstromen verzorgt de afvalwaterzuivering en het oppervlaktewaterbeheer in Twente, Noordoost Overijssel en Zuidoost Drenthe. Daarmee staat het voor schoon, voldoende en veilig water in onze regio.

De RED Engineers Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door
Publiciteit RED Engineers Challenge 2019

Zondag 16 september, tijdens de open dag van de Technology Base lanceerden bestuursvoorzitter Anka Mulder (Hogeschool Saxion) en bestuurslid Nettie Aarnink (Waterschap Vechtstromen) in aanwezigheid van gedeputeerde Eddy van Hijum de RED Engineers Challenge 2019. Lees hier het volledige persbericht en bekijk hier het artikel van maandag 17 september uit de Tubantia waarin de ‘Water’-uitdaging ook nog bonding werd vermeld.

 

Downloads

Voor interne berichtgeving kun je hier de badge-logo ‘RED Engineers’ downloaden.

Social media

Lees hier meer over water in Twente! #water

#water

Wateroverlast tegen gaan met een beekje in de stad

#earth is calling

Sponssteden als oplossing voor stedelijke waterkwaliteit

#robotica

Robotica bij Voortman Steel Machinery