Over Twente smart impactregio

Slimme Twentse uitkomsten voor werelduitdagingen


Twents vernuft dat impact maakt, wereldwijd. Zoals de toenmalige combinatie van waterkracht en weefgetouwen. Voor Twente was dat de baanbrekende trigger tot de eerste industriële revolutie. Het resulteerde in een ongekende bedrijvigheid, tal van technologische innovaties en nieuwe markten. Ten tijde van inmiddels de vierde industriële revolutie, vinden in toenemende mate én tegelijkertijd dat soort triggers opnieuw plaats in Twente. Zo raken tal van innovatieve technologieën en technieken meer en meer met elkaar verbonden. Geavanceerde materialen, robotica, fotonica, mechatronica, medtech, microfluids, en veel meer. Gelijktijdig wordt ook de duurzame dimensie manifest in de Twentse maakindustrie: biobased en circulair. Voor een gebalanceerde natuurlijke habitat van mensen en dieren. Zoals Twente dit al eeuwenlang respecteert en waardeert.

 

Als een coherent ecosysteem functioneert Twente. Een hecht vervlochten kluwen van ondernemende, sociale en bestuurlijke netwerken. Een moderne netwerksamenleving in optima forma, die al millennia een organisch gegroeide balans biedt tussen stad en land, bebouwing en landschap, inspanning en ontspanning. Een slim stadspark – bij uitstek de moderne ‘smart city’ – waarin stedelingen en agrarische gemeenschappen zowel met elkaar als met de rest van de wereld zijn verbonden door hoogwaardige infrastructuur. Online én offline. Zo is Twente ‘the good work life region’, het gebied waarin een ondernemende werksfeer wordt gecombineerd met een veilig en aangenaam leven. Waar cultureel, culinair en sportief aanbod en verenigingsleven de netwerkeffecten creëren. De korte afstanden en de overzichtelijke omgeving verbinden Twente rechtstreeks met andere technologieregio’s in het internationale perspectief van TristateCity, de mega-agglomeratie van Nederland, het noorden van België en het westen van Duitsland.

 

Op zoek naar mooie beelden van Twente als regio? Bezoek dan de Twentse Beeldbank. Hier vind je foto’s van het Twentse bedrijfsleven, de techniek, kunst, cultuur en natuur. De bestanden zijn gratis te downloaden.

 

Bezoek- en postadres

Gebouw The Gallery
Hengelosestraat 500, 7521 AN Enschede
Postbus 545, 7500 AM Enschede
Telefoon: 053-48 36 844
E-mail: info@twente.com