Twente Board

Groene technologische topregio Twente

Twente is als prachtige groene, goed bereikbare regio erg aantrekkelijk voor bedrijven met (internationale) potentie. Techniek zit hier van oudsher in het DNA. En ook vandaag de dag telt Twente veel (internationale) bedrijven op het gebied van techniek en innovatie. Het grote aantal innovatieve MKB- en familiebedrijven, onder meer in de maakindustrie, maakt deze streek uniek.

Lees hieronder meer
 
logo Twente Board

Contactinformatie

Twente Board
Nijverheidstraat 30
7511JM Enschede

Twentse kennisinstellingen en bedrijven vallen overal ter wereld op door steeds weer met innovatieve en creatieve oplossingen te komen voor maatschappelijk issues. Maar dat betekent niet dat we met elkaar achterover kunnen leunen. Om dit vast te houden én om verder te ontwikkelen als regio is het van belang om techniek, innovatie en de regionale economie te blijven stimuleren. Vanuit één centraal punt is dat het handigst. Hiervoor is de Twente Board opgericht, bestaande uit tien vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden. Allen in bezit van een groot hart voor de regio én een groot netwerk. 

 

Onder de naam Twente Board werken we samen verder om Twente te ontwikkelen tot een Europees toonaangevende technologische topregio. Investeren in innovatiekracht is daarvoor belangrijk, waarbij de focus vooral ligt op de topsector hightech systemen en materialen. In Twente worden veel hoogwaardige producten, systemen, materialen en diensten gemaakt en ontwikkeld. De regio kan hierin nog verder groeien en ontwikkelen. Dat gaat natuurlijk niet van de één op de andere dag. Daar moet je samen aan blijven werken.