PESCHECKĀ® - Online Background Screening

Helaas is er steeds vaker in het nieuws te zien dat personen hun positie van klant of werknemer misbruiken, terwijl dit vaak gemakkelijk voorkomen had kunnen worden door het screenen van die persoon. Wij van PESCHECK® willen via het aanbieden van background screenings er voor zorgen dat dit in de toekomst wordt voorkomen.

Lees hieronder meer
 
logo PESCHECKĀ® - Online Background Screening

Contactinformatie

Rigtersbleek-Zandvoort 10-107
7521 BE Enschede
(0)85 060 8999
Dit zijn wij

PESCHECK® is een online background screening bureau uit Enschede. Gelicenseerd door het Ministerie van Justitie bedienen wij sinds 2015 een breed scala klanten onze diensten tevreden aan, inmiddels zijn er al meer dan 700 organisaties aangesloten bij ons. 

Funding

Om onze geambieerde (internationale) groei waar te maken, worden we bijgestaan door investeringsfondsen Oost NL en Arches Capital. Door onze kennis, ervaring en mogelijkheden te delen zijn we in staat om grotere projecten te realiseren, wat er uiteindelijk voor zorgt dat we stappen kunnen maken als bedrijf.  

Hoe kun je fraude voorkomen?

We kunnen ons goed voorstellen dat organisaties eigenlijk helemaal niet wil handelen uit wantrouwen. Maar onder het motto ‘better safe than sorry’ raden wij het zeker aan. Als een kandidaat niets te vrezen heeft, zal hij/of zij geen problemen hebben met screening, toch? Zo houd je het voor iedereen zuiver.

Ook word er middels wetgeving steeds meer gestuurd op het screenen van personeel en klanten. Zo zien we dat in 2020 de Europese wetgeving is aangesterkt wat er voor heeft gezorgd dat veel Nederlandse bedrijven in de financiële sector verplicht zijn een uitgebreider clientonderzoek te voltooien, om zo conform te zijn met de wet WWFT. Wanneer dit niet wordt gedaan, kunnen er sancties volgen in de vorm van geldboetes of in sommige gevallen zelfs het intrekken van licenties.

Wat betekenen wij voor onze klanten?

Door gebruik te maken van zorgvuldig uitgekozen, betrouwbare (data)partners kunnen wij onze diensten op het hoogste niveau aanbieden, en dat weten klanten te waarderen. Organisaties maken gebruik van allerlei verschillende checks, van ID verificatie tot credit check, en van diploma verificatie tot een werkervaring onderzoek. Het is allemaal mogelijk binnen de eigen omgeving van een bedrijf middels API koppeling, of via een gepersonaliseerde pagina via onze website.