Hengelo

Ondernemend Hengelo kent van oudsher veel technische maakindustrie. Vroeger werd het ook wel 'de metaalstad van Twente' genoemd. De kracht en het ondernemerschap van toen zijn er nog altijd: dat zit in het dna van de stad. Ondernemend Hengelo huisvest grote internationale bedrijven en kan bogen op een enorm potentieel aan kennis en kunde, vooral op gebieden als IT, machinebouw, mechatronica, sensortechnologie, milieu- en energietechnologie en hightech-materialen. Ook het World Trade Center Twente is in Hengelo gevestigd.

Lees hieronder meer
 

Contactinformatie

Gemeente Hengelo
Hazenweg 121
7556BM Hengelo
+31 (0)74 245 9876
Innovatieve techniekstad

Ondernemend Hengelo ligt centraal in Twente, aan de A1 en is daarmee uitstekend bereikbaar over de weg. Het is amper twee uur rijden naar hartje Randstad of het Duitse Ruhrgebied. Ook per trein is Hengelo makkelijk bereikbaar, voor reizigersvervoer en goederentransport, zowel binnen Nederland als internationaal. Met de Combi Terminal Twente aan het Twentekanaal beschikt ondernemend Hengelo over de grootste en modernste inlandterminal in Nederland, ideaal gelegen tussen de zeehaven van Rotterdam en het Duitse achterland. Ook vervoer naar de havens van Amsterdam en Antwerpen is mogelijk.

Volop vestigingsmogelijkheden

Ondernemend Hengelo heeft tal van bedrijventerreinen en vestigingsmogelijkheden. Grote en kleinere, startende en groeiende ondernemers vinden er een ideale plek, passend bij hun ambities. Veel bedrijventerreinen hebben een hoogwaardige, parkachtige uitstraling. Ondernemers zijn veelal verenigd in een vorm van parkmanagement, wat de kwaliteit en waardevastheid van de bedrijfslocaties ten goede komt. Sommige bedrijventerreinen richten zich op specifieke soorten bedrijven. Zo is het modern ingerichte Westermaat De Veldkamp aan de A1 en A35 vooral bedoeld voor bedrijven die actief zijn op het gebied van industrie, distributie, opslag en transport. De Westermaat Campus, ook aan de A1, biedt juist kantoorruimtes op maat voor innovatieve hightech-bedrijven.

Gezondheidspark

Bijzonder is ook het recent ontwikkelde Gezondheidspark, nabij de A35 en ziekenhuis ZGT, met een eigen treinstation. In een groene omgeving zijn hier, naast woningen en onderwijsinstellingen, allerlei zorg- en zorggerelateerde bedrijven te vinden, zoals sport, wellness, fysiotherapie, tandtechniek, privéklinieken, technische en medische toepassingen.

Stand van bedrijvigheid en duurzaamheid

Een actueel beeld met achtergrondinformatie over bedrijvigheid en duurzaamheid in Hengelo is te vinden op het dashboard van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG):

 

Gemeente Hengelo

Hengelo omvat de stad Hengelo, het kerkdorp Beckum en een paar buurtschappen. Het inwoneraantal is circa 80.500 Twentenaren.

 

Leer meer en kijk op: 

Duurzaamheid in Hengelo

De gemeente Hengelo werkt aan een gezonde, groene en energieneutrale stad. Om in 2050 geheel energieneutraal te zijn, wil men elk jaar twee procent energiebesparing bereiken. Om de klimaatverandering het hoofd te bieden wil men bijvoorbeeld op innovatieve wijze gebruik maken van de Hengelose beken. Bewoners worden nauw betrokken bij allerlei plannen en ondersteund bij initiatieven om zonne-energie te gaan gebruiken. De gemeente Hengelo is niet voor niets een van de dertig Nederlandse partnergemeenten van de Green Deal voor gasloze wijken.

 

Industrieel erfgoed, wonen, cultuur en natuur

De gemeente Hengelo is rijk aan industrieel erfgoed. Veel oude fabrieksgebouwen hebben een nieuwe bestemming gekregen. Waar vroeger de fabrieken van de metaalbedrijven Stork en Dikkers stonden, is een heel nieuwe wijk, Hart van Zuid, verrezen, bedrijven, winkels en woningen. De gemeente Hengelo biedt een aangename leefomgeving. De binnenstad kenmerkt zich door gezellige horeca en een breed cultureel aanbod met talrijke evenementen. Poppodium Metropool presenteert bands en artiesten met wereldfaam. De jaarlijkse FBK Games is het grootste, internationale atletiekevenement van Nederland. De natuur is in de gemeente Hengelo nooit ver weg. In het prachtige buitengebied is het heerlijk wandelen en fietsen is.  

 

Leer meer en kijk op:

Lees ook #Hengelo

#smart technology

Mondelinge samenwerking tussen mens en laser

#smart cities

Slim digitaal communiceren met je burgers

#gezondheid

Twence houdt medewerkers gezond

#techniek

Vooruitstrevende Twentse slimmigheid

#informatietechnologie

Thales wereldleider in digitale beveiliging

#zakelijke dienstverlening

Stimmt: ‘Kloppende techniek en kick ass design’

#materiaaltechnologie

Belangrijk aandeel in veiligheid van engineering

#energietechnologie

Boost voor duurzame energievoorziening in Twente

#duurzaam

Social Impact Day Twente

#duurzaam

De duurzame ROC-student komt eraan

#textiel

MBO-studenten in actie voor vluchtelingen

#veiligheid

Twentse cybersecurity divisies slaan handen ineen

#duurzaam

RED Engineers helpen Twence bij afvalscheiding

#energietechnologie

Biobased pyrolyse als sleuteltechnologie

#twence

Twence wint innovatieprijs in Spanje

#duurzaam

Mexico schakelt Twentse hulp in

#earth is calling #milieu #water

Earth is calling... Tijmen Sissing

#duurzaam

Duurzaam ondernemen in de breedste zin van het woord

#biotechnologie

Duurzame elektriciteit en stoom uit bio-massa

Actualiteit #Hengelo

#smart technology

Mondelinge samenwerking tussen mens en laser

#smart cities

Slim digitaal communiceren met je burgers

#gezondheid

Twence houdt medewerkers gezond

Evenementen #Hengelo

#wtc twente

17 oktober 2019

Hengelo | 14:30 - 17:00
Organisator: World Trade Center Twente

Netwerkbijeenkomst: Women in International ...

Hengelo | 14:30 - 17:00
Organisator: World Trade Center Twente

#kivi students twente

16 januari 2020

Twentse Bierbrouwerij | 15:00 - 18:00
Organisator: KIVI Regio Oost

Nieuwjaarsbijeenkomst KIVI Regio Oost

Twentse Bierbrouwerij | 15:00 - 18:00
Organisator: KIVI Regio Oost

#kivi students twente

25 januari 2020

Techniekmuseum Oyfo | 13:15 - 15:45
Organisator: KIVI Regio Oost

Techniek Doemiddag bij het Oyfo: Samenwerken met ...

Techniekmuseum Oyfo | 13:15 - 15:45
Organisator: KIVI Regio Oost