Dutch Shape

Een belangwekkende ontwikkeling in de luchtvaartindustrie is het gebruik van composietmaterialen. Composieten zijn oersterk en tegelijk licht, waardoor deze geavanceerde materialen het gewicht van vliegtuigen en helicopters omlaag brengen en daarmee ook het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot verminderen voor een houdbare toekomst. Dutch Shape uit ondernemend Borne in Twente speelt hierin een prominente rol.

Lees hieronder meer
 
Hoogwaardige tools voor een duurzame luchtvaart

Dutch Shape ontwikkelt en produceert mallen waarmee vliegtuigbouwers complexe composietdelen kunnen maken voor onder andere vleugels, staartstukken en motorbehuizingen. Hiermee beweegt het bedrijf zich op technologisch bijzonder hoog niveau. In de vliegtuigbouw worden immers extreem hoge eisen gesteld in verband met de luchtwaardigheid. Als geen ander weet Dutch Shape aan die eisen tegemoet te komen. Het bedrijf neemt dan ook wereldwijd een toonaangevende positie in en mag gerenommeerde vliegtuigbouwers tot de klantenkring rekenen.

Andere branches

Dutch Shape is eveneens actief in branches als de automotive-sector, de scheepvaartindustrie, defensie en de halfgeleiderindustrie. Het ontwikkelt en produceert mallen, prototypes en zelfs complete één-op-één modellen voor bijvoorbeeld voertuigen. Het bedrijf is gespecialiseerd in 3D-vormen van complexe en/of grote constructies – zoals windtunnels en frames – en in de bewerking van 'lastige' materialen als nikkel en (wapenings)staal. Met hoogwaardige tooling stelt Dutch Shape opdrachtgevers in staat om innovatieve topproducten te ontwikkelen.

Contactinformatie

Dutch Shape
Walserij 3
7621 HC Borne
+31 (0)74 74 100 10