Dinkelland

In Dinkelland vinden ondernemers volop mogelijkheden. Bij verschillende kernen liggen bedrijventerreinen waar ze hun ambities kunnen waarmaken. Deze bedrijventerreinen worden voortdurend verder ontwikkeld om meer ondernemers aan te trekken. De ligging aan de grens met Duitsland levert bovendien extra kansen op.

logo Dinkelland
Lees hieronder meer

Contactinformatie

Gemeente Dinkelland
Nicolaasplein 5
7591 MA Denekamp
+31 (0)541 854 100 info@dinkelland.nl www.dinkelland.nl

Volop kansen voor ondernemers

Ondernemend Dinkelland kijkt verder dan de eigen regio en onderhoudt samenwerkingsverbanden met allerlei partners in de Duitse provincie Nedersaksen. Daarmee is het een ideale locatie voor ondernemers die euregionaal willen opereren. Naast de bouwnijverheid, handel en de agrarische sector speelt toerisme een grote rol in ondernemend Dinkelland.

Ondernemersklimaat

Werk en ondernemen zijn belangrijk in Dinkelland. Er heerst een sterke ondernemerszin die wordt gevoed door een mentaliteit van aanpakken en doen. De ondernemersverenigingen van de verschillende kernen hebben zich verenigd in een overkoepelend platform om hun stem te laten horen. De gemeente op zijn beurt heeft onder meer een ondernemers-serviceteam in het leven geroepen waar ondernemers met vragen, ideeën en plannen terecht kunnen. Met veel elan werken ze samen aan de versterking van het ondernemersklimaat.

Verduurzaming

In een duurzaamheidsagenda heeft Dinkelland vastgelegd dat het in 2023 twintig procent van de energie uit duurzame bronnen wil opwekken. In 2030 moet dat percentage op dertig liggen. Speciale aandacht gaat uit naar verduurzaming van de landbouwsector, die hier van oudsher sterk aanwezig is.  Veranderende marktomstandigheden en regelgeving plus de noodzaak om te investeren in dierenwelzijn en milieumaatregelen zetten druk op de sector en op de ruimte. In Dinkelland zoekt men naar brede, duurzame oplossingen. In het streven naar een meer circulaire agrarische bedrijvigheid zijn initiatieven opgezet op het gebied van mestverwerking en bodemgebruik. De balans vinden tussen de belangen van de agrarische sector, het natuurbehoud en de groeiende toeristenindustrie is de inzet.

Stand van bedrijvigheid en duurzaamheid

Een actueel beeld met achtergrondinformatie over bedrijvigheid en duurzaamheid in Dinkelland is te vinden op het dashboard van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). 

 

Bedrijvigheid in Dinkelland
Duurzaamheid in Dinkelland

 

Gemeente Dinkelland

Dinkelland omvat de voormalige gemeenten Denekamp, Ootmarsum en Weerselo plus de kernen Rossum, Deurningen, Saasveld, Noord Deurningen, Lattrop-Breklenkamp, Tilligte, Oud Ootmarsum en Nutter en negen buurtschappen.

 

Lees meer en kijk op:

 

 

Leven en toerisme in Dinkelland

Met zijn adembenemende coulisselandschap en talrijke uitingen van traditionele Twentse cultuur, is de gemeente Dinkelland uitgegroeid tot toeristische trekpleister. Middelpunt van alle culturele en recreatieve bedrijvigheid is Ootmarsum, vanwege de vele galerieën in het authentieke centrum ook wel het 'kunststadje van het oosten' genoemd. Ook elders in de gemeente Dinkelland valt veel te genieten: van oude kastelen en landgoederen, schitterende fiets- en wandelroutes en tal van evenementen, tot gebruiken en bezienswaardigheden die geworteld zijn in een rijke historie. 

Het scala aan verblijfsmogelijkheden is ruim en varieert van luxueuze hotels en resorts met wellnesscentra en golfcourses tot sfeervolle bed & breakfast gelegenheden en boerencampings.

   

Leer meer en kijk op: