BrixCRM

BrixCRM uit ondernemend Almelo in Twente is een geroutineerd expert in data-integratie, datamigratie, dataverrijking en het verbeteren van datakwaliteit waarbij ‘Data – Insights – Direction’ ons fundament vormt. We geven constructief advies en implementeren geïntegreerde, krachtige en innovatieve softwareoplossingen. Hierdoor zijn organisaties in staat klantdata succesvol in te zetten door doeltreffende inzichten te creëren die richting geven aan hun processen, strategieën en doelen. Zo kunnen organisaties de waarde van én voor hun klanten vergroten. 
Onze expertise en ervaring ligt op het gebied van CRM platform implementatie, Solution Architecture, User adoption & change management, Digitale transformatie roadmapping en Data migratie en integratie.

logo BrixCRM
Lees hieronder meer

Contactinformatie

BrixCRM
Haven Noordzijde 129
7602 EH Almelo
+31(0) 88 1020 600 info@brixcrm.nl www.brixcrm.nl

Global Goals

Bouwstenen en bewezen tooling

BrixCRM is gespecialiseerd in technologieën zoals CRM, Marketing Automation, BI, PIM en digitale klant platformen voor e-commerce en klantcommunicatie. Daarbij zorgen wij ook voor integraties tussen deze bouwstenen. Hierbij ontwikkelen wij via onze kernprincipes ‘Data – Insight – Direction’ en zijn wij de enige Advanced Implementation Certified Diamond partner van HubSpot in de Benelux en Advanced Partner van SugarCRM.

BrixCRM; Creating happy customers

BrixCRM gelooft in de kracht van blije klanten en je klant écht leren kennen. Daarom doen zij er alles aan om organisaties te helpen duurzame klantrelaties op te bouwen. Dit doen zij door vakkundig advies te geven en passende digitale klantoplossingen te implementeren. Hierdoor biedt het organisaties de tools en ondersteuning die nodig zijn om optimaal klantgericht te ondernemen zodat ze de waarde voor én van hun klanten kunnen verhogen.

Customer Relationship Management

Als volwaardige en betrouwbare partner adviseert, begeleidt, implementeert en ondersteunt BrixCRM vanuit een continu proces op het gebied van CRM. Hierin staan innovatie, klantgerichtheid, transparantie, betrokkenheid en een pragmatische aanpak centraal.

 

CRM wordt gezien als de implementatie van een strategie, waarmee een bedrijf of instelling beoogt klantrelaties te optimaliseren in termen van klantrendement en klanttevredenheid. ICT wordt daarbij als een ondersteunende factor ingezet.

Teamgeest

Het team bestaat uit 40 enthousiaste specialisten die houden van een uitdaging. Vanuit een passie voor klantgericht ondernemen en de software die dit ondersteunt, werkt het bedrijf aan innovatieve en doeltreffende oplossingen, volledig afgestemd op de organisatie van de klant.

 

BrixCRM is een jonge, ambitieuze organisatie met een een open, informele, professionele en betrokken bedrijfscultuur.

Actualiteit #BrixCRM

Jobs #BrixCRM

Stage- afstudeeropdracht IT en Business Global CRM product strategies

ICT / Internet / Telecom | Afstudeeropdracht | HBO-WO
Als jonge, snelgroeiende en ambitieuze organisatie waar “Creating happy customers” centraal staat is ...

Front-end developer

ICT / Internet / Telecom | Baan | HBO-WO
BrixCRM is op zoek naar een Front-end developer. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

CRM consultant

ICT / Internet / Telecom | Baan | HBO
Help jij klanten met CRM vraagstukken? Is het credo ‘Creating happy customers’ jou op het lijf ...

Software Engineer

ICT / Internet / Telecom | Baan | HBO-WO
BrixCRM is op zoek naar een Software Engineer. Bekijk deze vacature voor meer informatie.