Bouman Industries

Vliegtuigonderdelen, medische apparatuur en olieleidingen. Technieken om stoffen in water te filtreren en separeren. Technieken om CO2 af te vangen bij afvalverwerking. Machines voor de productie van microchips. Eén ding is duidelijk: Bouman uit ondernemend Almelo in Twente kent een grote actieradius.

Lees hieronder meer
 
Technisch vakmanschap is hightech-meesterschap

Met drie werkmaatschappijen Industries, Processes en Environmental is het bedrijf actief in sectoren als luchtvaart, offshore, farma, de voedingsmiddelenbranche, halfgeleiderindustrie, procesindustrie en de milieuzorg. Opdrachtgevers schakelen Bouman in voor het hele traject van ontwerp tot en met bouw van complexe machines, onderdelen, gereedschappen en systemen.

 

Klantbehoeften doorgronden

Naast technisch vakmanschap bezit Bouman het vermogen om vragen van klanten diep te doorgronden en zich nieuwe trends en ontwikkelingen snel eigen te maken. Daarin ligt de kracht – in feite al meer dan 65 jaar. Nadat Bouman eerst naam had gemaakt als producent van lamellen voor machines in de Twentse textielindustrie, richtte het zijn vizier op de opkomende voedingsmiddelenindustrie en de hoogwaardige maakindustrie.

Duurzame drijfveer

Toen de automatisering zijn intrede deed, liep Bouman al voorop met computergestuurde freesmachines. Toen ‘duurzaamheid’ een steeds nadrukkelijker criterium werd, omarmde het bedrijf dit principe algauw als belangrijkste drijfveer voor innovaties. Zo groeide Bouman uit tot een gewaardeerde co-worker voor de maakindustrie in Europa en inmiddels ook Azië. 

Technologisch innoveren

Ook op eigen initiatief en in samenwerking met kennisinstituten en andere bedrijven werkt Bouman aan innovaties. Een recent voorbeeld is de technologie om CO2 uit rookgassen af te vangen en te hergebruiken om andere schadelijke stoffen uit verbrandingsgassen te halen. Op verschillende fronten en op technologisch hoog niveau werkt Bouman aan een schonere, duurzamer wereld.

Contactinformatie

Bouman Industrial
Van den Broekeweg 15
7602 PG Almelo
+31 (0)546 546 830