Aeronamic

Als jong, dynamisch hightech-bedrijf staat Aeronamic uit ondernemend Almelo in Twente voor enorme uitdagingen om de luchtvaart naar een duurzamer toekomst te leiden. De urgentie is groot om vliegtuigen energiezuiniger, minder milieubelastend en geluidsarmer te maken. Aeronamic werkt er hard aan om dat voor elkaar te krijgen.

Lees hieronder meer
 
logo Aeronamic

Contactinformatie

Aeronamic B.V.
Planthofsweg 79
7601 PJ Almelo
The Netherlands
+31 (0)546 545 570
Verduurzaming van luchtvaart

Het bedrijf zet sterk in op innovatie en loopt voorop in de trend naar ‘more electric aircraft'. Aeronamic ontwikkelt alternatieven, zoals elektrisch aangedreven starters, generatoren en (motor-) controlesystemen. Het levert een aanzienlijke besparing op in energieverbruik, gewicht, volume en daarmee productie- en onderhoudskosten.

Internationaal toonaangevend

Aeronamic is in 1988 ontstaan als afsplitsing van Urenco, waar het als Urenco Aerospace al bezig was om de daar opgebouwde kennis van hoogtoerige machines toe te passen voor luchtvaartdoeleinden. Nu, dertig jaar later, is het sinds 2005 verzelfstandigde Aeronamic een internationaal toonaangevende speler in de luchtvaartindustrie. Vrijwel elk vliegtuig – van Boeing, Airbus passagiersvliegtuigen, Gulfstream zakenjets tot de F-35 straaljager– bevat wel een belangrijk systeem of een onderdeel dat afkomstig is van Aeronamic.

Hoge precisie

Het gaat dan vooral om systemen zoals turbo-machines, generatoren, compressoren, startsystemen en koel- en luchtbehandelingssystemen, maar ook hoge precisie-onderdelen, zoals turbinewielen. Aeronamic ontwikkelt én produceert deze en zorgt ook voor reparatie en onderhoud van de systemen. Dit wordt gedaan met een team van zo’n 190 enthousiaste medewerkers, verdeeld over de hoofdvestiging in Almelo en de productiefaciliteit in Sibiu, Roemenië.

Onderhoud van F-35 straaljagers

Ook zijn de nieuwe activiteiten in volle gang voor de divisie Aeronamic Services op Businesspark Aviolanda te Woensdrecht, waar in nauwe samenwerking met de Koninklijke Luchtmacht het onderhoud wordt verzorgd aan het startsysteem van alle Europese, de Aziatisch-Pacific én de in Europa gestationeerde Amerikaanse F-35 straaljagers.

Aeronamic is een innovatieve organisatie op het gebied van ontwikkeling, productie en onderhoud van luchtvaartsystemenwww.aeronamic.com