ACtronics

Op eigen kracht heeft ACtronics uit ondernemend Almelo in Twente een heel nieuw marktsegment ontsloten en is in Nederland koploper in de revisie van elektronische componenten voor voertuigen. Denk aan stuur-, rem- en transmissiesystemen, instrumentenpanelen en gasklephuizen.

Lees hieronder meer
 
logo ACtronics

Contactinformatie

ACtronics
Bornerbroeksestraat 459F
7609 PK Almelo
+31 (0)546 660 410
Marktleider in revisie van elektronische componenten in voertuigen

Aanvankelijk moest de markt van garagehouders wennen aan het idee dat revisie een meer dan uitstekend alternatief is voor complete vervanging van componenten. Want dat was voorheen de gangbare praktijk als er iets mankeerde aan een systeem. Voor diepgaand onderzoek ontbrak – en ontbreekt – het bij garages vaak aan specialistische kennis en apparatuur. 

Langere levensduur

Bij revisie worden componenten compleet onderzocht om fouten te kunnen vaststellen. Na diagnose door de garage en entry tests door ACtronics worden zwakke danwel kwetsbare componenten gesignaleerd en (preventief) vervangen. Belangrijk, want ook een elektronisch systeem is zo sterk als het zwakste onderdeeltje. Revisie levert flinke voordelen op: een aanzienlijke kostenbesparing, langere levensduur en niet zelden een nog betere kwaliteit dan het origineel, met twee jaar garantie. Bovendien draagt ACtronics hiermee bij aan de terugdringing van uitstoot en milieubelasting.

Praktijksimulaties

Voor het onderzoeken en testen met praktijksimulaties beschikt ACtronics over geavanceerde én unieke faciliteiten. Veel apparatuur en software is in eigen huis ontwikkeld. De afdeling Research & Development is dan ook, samen met de afdeling Revisie, het hart van de onderneming. Technologische innovatie en productontwikkeling zijn hier een continu proces.

In heel Europa

Ondertussen is het werkterrein van ACtronics al lang niet meer beperkt tot Nederland. Klanten zijn tegenwoordig in heel Europa te vinden en hun aantal neemt elk jaar toe. Het bedrijf heeft vestigingen in diverse landen en op het Almelose hoofdkantoor staan ‘native speakers’ klanten vanuit Zweden tot aan Portugal in hun eigen taal te woord. Daarnaast zijn nieuwe ondernemingen gestart in München, Duitsland, en Almelo: Alec, dat zich richt op bulkrevisie van elektronische componenten en ID4motion voor de ontwikkeling van User Interface Solutions.

Hart voor techniek

Wat bij ACtronis steeds hetzelfde is gebleven is de informele sfeer en het enthousiasme. Wie hart voor techniek heeft en diepgang zoekt, komt hier absoluut aan zijn of haar trekken. Medewerkers kunnen een eigen inbreng leveren en ideeën realiseren. En de groei van ACtronics schept volop kansen om ook zelf te groeien in het opvallende bedrijfspand in Almelo, geheel in de huisstijlkleur paars. Daar werken inmiddels zo’n 125 mensen.