single.php

Categorieën

Doelgroep
Thema's
Verborgen Twenty Twente categorie
Naar thema overzicht

Kennispark Business Walk

Innovatieve bedrijven in Twente zitten te springen om nieuw talent. De introductieweek van de Universiteit Twente is een ideaal moment om bedrijven en studenten met elkaar in contact te brengen. “De nieuwe masterstudenten moeten vaak al binnen een half jaar op stage. Met de Kennispark Business Walk laten we ze graag de mogelijkheden in deze omgeving zien”, vertelt Erik Rouwette, programmamanager van Kennispark Twente. “Samen met de bedrijven, de Universiteit Twente, Novel-T en Twente Branding presenteren we onze campus én Twente als ondernemende en innovatieve regio waar volop carrièrekansen liggen.”

Maak je ambitie waar in Twente
“Van student tot ervaren kracht, van onderzoeker tot startend ondernemer. Twente heeft alles in huis om je ambities waar te maken”, stelt Mirjam Bult vicevoorzitter van het College van bestuur van Universiteit Twente. “Samen met partners en toplocaties als Kennispark Twente, High Tech Systems Park en Technology Base Twente laten we deze kansen zien en verbinden we bedrijven en talenten. Met dit businessevent op Kennispark leren studenten direct het unieke ecosysteem van Twente kennen. Wij hopen natuurlijk dat ze enthousiast worden voor een carrière in Twente.”

Meld je aan
De Kennispark Business Walk is onderdeel van de Kick-In, de introductieweek voor UT-studenten. Op woensdag 29 augustus is de Novel-T Networkday, in de ochtend wandelen zo’n 300 (internationale) masterstudenten van het station Enschede Kennispark naar het UT-terrein. Onderweg presenteren de bedrijven zich langs de Flow of Innovation. Hier zijn drie plekken ingericht waar studenten en bedrijven elkaar ontmoeten. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich nog tot 13 augustus aanmelden voor deelname aan de Business Walk. Lees hier meer over het aanmelden voor de Kennispark Business Walk.

Novel-T Networking Day
Tijdens de introductieweek, Kick-in, van de Universiteit Twente organiseert Novel-T op woensdag 29 augustus van 13:30 – 17:00 uur de Novel-T Networking Day. Een inspirerende middag waarbij masterstudenten op verschillende manieren in contact kunnen komen met het bedrijfsleven. Maak kennis met het bedrijfsleven, volg een pitchtraining, laat je CV checken en maak een goede indruk door een professionele LinkedIn foto te laten maken. Werk aan je netwerkskills en stoom je klaar voor de toekomst!

Twente aan de top met innovatiecampussen
Kennispark is een van de acht innovatiecampussen van nationaal belang. Het is een toplocatie in Enschede waar talent, kennis en bedrijven zich optimaal kunnen ontwikkelen en zo een bijdrage leveren aan maatschappelijke uitdagingen en oplossingen. De stimulerende innovatieomgeving geeft de locatie voor bedrijven veel meerwaarde en maakt het een gewilde vestigingsplaats. De aanwezigheid van verschillende onderzoeksfaciliteiten is een belangrijke sleutelfactor voor het succes. In Kennispark werken overheid, onderwijs en bedrijfsleven samen om talent in de regio te houden en naar de regio te trekken. De Business Walk is hier een mooi voorbeeld van.