single.php

Categorieën

Doelgroep
Thema's
Verborgen Twenty Twente categorie
Naar thema overzicht

Wie reageert op mijn contactadvertentie

Actieve adviseur (40+) met wisselende onderwijscontacten zoekt kennismaking met gemotiveerde ondernemers, bij voorkeur in de techniek, om er samen voor te zorgen dat in hotspot Twente onderwijs en bedrijfsleven elkaar snel vinden. Leeftijd en vestigingsplaats onbelangrijk.

Onlangs las ik het boek ‘Hier wordt de toekomst gebouwd’, van Fred Bakker & Antoine van Agtmael. In dit boek beschrijven de auteurs voor verschillende gebieden in de wereld hoe ‘rustbelts’ kunnen groeien naar ‘brainbelts’. In gewoon Nederlands: hoe slapende bedrijfsregio’s veranderen in gebieden waar ondernemingen kennis delen en hierdoor samen beter worden.

Op weg naar ’n brainbelt…
Een van de drijvende veranderingen achter die brainbelts? De wil om producten zo slim mogelijk te maken in plaats van zo goedkoop mogelijk. Die wil wordt volgens de schrijvers ingekleurd door een samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid, maar ook tussen bedrijven onderling. Ook in Twente is deze samenwerking hard nodig. We kennen immers een rijke historie en zijn nu hard op weg om door middel van innovatieve samenwerking steeds verder te groeien tot een volwassen ‘brainbelt’.

Hoe kan dat nou?
Steeds vaker loop ik aan tegen wensen van ondernemers om innovaties samen met universiteit of hogeschool verder te ontwikkelen. Steeds vaker ook hoor ik het geluid van de onderwijsinstellingen dat ze graag in contact komen met ondernemers. Te vaak vinden ze elkaar echter niet… Dat is niet alleen jammer, het belemmert ook onze volwassen brainbelt. Tel daarbij op dat er al een vreselijk tekort bestaat aan technisch personeel en dat dit tekort alleen maar groter wordt. Dan voelt u net als ik alle reden om ondernemers en onderwijs elkaar te laten vinden en te begrijpen.

Speurtochtje…
Het onderwijs doet enorm zijn best om op verschillende manieren in contact te komen en te sparren met ondernemers. Dat merkte ik bij initiatieven als Scienceshop, Zikke en TechYourFuture. De kennis en ervaring die ik hier opdeed, zet ik graag in om u als ondernemers snel op de juiste plaats te krijgen én om onderwijsinitiatieven effectief te laten aansluiten bij ondernemers. Vandaar mijn contactadvertentie bovenaan deze column.

Benieuwd wat ik dit jaar onder de kerstboom in mijn mailbox vind…

Deze column is geschreven door Gerjan Bremmer: