single.php

Categorieën

Doelgroep
Thema's
Verborgen Twenty Twente categorie
Naar thema overzicht

Vragen loont!

Wat mooi dat ik ondernemers mag helpen met hun ambities of uitdagingen. En wat mooi om te ontdekken dat ik daarbij van grote waarde mag zijn voor het Twentse mkb, omdat ik niets kom halen en helemaal ten dienste sta van dit mkb.

In mijn rol als MKB-ondernemersadviseur bezocht ik de afgelopen tijd dan ook zo’n 150 bedrijven en instanties. Doel? Aan de ene kant vragen aanhoren, aanscherpen en helpen oplossen. Aan de andere kant de nodige kennis en contacten opdoen om vragen te beantwoorden. Twee pareltjes van successen die hieruit rolden, deel ik graag met u.

Van ‘te koop’ naar ‘verkocht’
In een boeiend gesprek met de directeur/eigenaar van een goedlopend technisch bedrijf spraken we over zijn wens uiteindelijk te stoppen met zijn bedrijf. Opvolging was er niet. Samen zetten we daarom de eerste grove uitgangspunten voor een verkoop op een rij. Nadat de eigenaar het gesprek een tijd had laten bezinken, koppelde ik op zijn verzoek vanuit mijn Twentse netwerk een geschikte partij aan zijn vraag. En nu? Nu gaan ze samen verder in het proces op weg naar verkoop!

‘Milieuvriendelijk’ leren
In een andere situatie mocht ik helpen bij een nijpend tekort aan technisch opgeleiden – een actueel thema… De ondernemer in kwestie wil een onderwijslijn van basisonderwijs tot aan het hbo op de markt brengen; onderwijs waarin kinderen de weg vinden in het gebruik van renewable energy. Zelf mocht ik de praktijkmodules alvast ervaren waarbij met energie uit wind, zon of waterstof de mooiste bouwwerken te maken zijn. Mijn enthousiasme was groot. In overleg met de ondernemer brengen we deze methode nu onder de aandacht bij instanties van basisonderwijs tot aan hbo.

Bent u de volgende?
Dit was zomaar een greep uit de ervaringen van de afgelopen tijd. Op basis daarvan kan ik oprecht zeggen: vragen loont! Ook u daag ik daarom uit: kom maar op met uw vraag!

Deze column is geschreven door Gerjan Bremmer: