Vooruitstrevende Twentse slimmigheid

Nuchterheid, een gezond arbeidsethos en een sterke verbondenheid, dat kenmerkt Twente. En Mart Bruggink. 

Zijn nieuwsgierigheid naar mechanismes, interesse in natuurkunde, scheikunde en wiskunde leidde tot het volgen van de opleiding werktuigbouwkunde. Een opleiding die uiteindelijk resulteerde in een dynamische baan binnen het Twentse ingenieursbureau VIRO.

Lees hieronder het hele artikel
 

In het kort

  • Techniek is dé toekomst en te allen tijde belangrijk. Ingenieursbureau VIRO gelooft dat de technologische innovatie het succes van de industrie bepaalt. 
  • Mart Bruggink, simulation consultant binnen VIRO, gaat dagelijks samen met zijn team de uitdaging aan om in deze veranderende wereld steeds slimmere oplossingen aan te dragen bij klanten.

Mart Bruggink, simulation consultant binnen VIRO, ondersteunt en adviseert bedrijven bij het oplossen van hun logistieke vraagstukken door middel van simulaties. Hij ondersteunt klanten bij engineersprojecten, waarbij werktuigbouwkundige kennis noodzakelijk is. Dagelijks werkt hij aan multidisciplinaire projecten binnen het kader factory & plant optimisation. Samen met zijn team gaat hij de uitdaging aan om in deze veranderende wereld steeds slimmere oplossingen aan te dragen bij klanten. “De techniek verandert continu, alles moet slimmer, processen worden tegenwoordig helemaal uitgeknepen. We werken dan ook aan uitdagende en mooie vraagstukken, waarbij we continu op zoek zijn naar efficiëntere oplossingen.”

Tijdens zijn stage kwam Mart Bruggink in contact met VIRO in Hengelo en voelde zich gelijk thuis binnen de organisatie. “De sfeer is prettig en informeel. Ik ben bewust nooit uit Twente vertrokken, omdat ik een sterke band voel met Twente. In Twente zijn tradities, gebruiken en omgangsvormen nog altijd erg belangrijk. Tukkers zijn over het algemeen lekker nuchter, hebben een gezond arbeidsethos en voelen een sterke verbondenheid met Twente en elkaar. Kom een keer langs bij VIRO en je ervaart waarschijnlijk snel wat ik bedoel”. 

VIRO Academy

Na zijn studie werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente is hij binnen VIRO blijven werken. “Ik heb slechts één gesprek gehad bij VIRO waarna ik gekozen heb voor een startersfunctie.” Een bewuste keuze van Mart, want binnen VIRO krijg je volop kans om jezelf verder te ontwikkelen. De eigen VIRO Academy, een digitaal platform waarop je alle ontwikkelingsmogelijkheden kunt bekijken, geeft werknemers de mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen om zo hun kennis te vergroten. Een mooie kans en stimulans voor medewerkers om zich te blijven ontwikkelen. 

Kennis delen

Ook door het samenwerken met collega’s uit verschillende vakgebieden doe je als werknemer veel kennis op. “Door samen met je collega’s te werken aan multidisciplinaire projecten, breid je ook je eigen kennis uit. Het is een uitdaging om breed inzetbaar te blijven, multidisciplinair ingezet te kunnen worden of op zijn minst als sparringpartner te kunnen dienen in een multidisciplinair project. Continu ben je bezig met nieuwe ontwikkelingen; van het ontwikkelen van een nieuw ontwerp voor een machine of installatie, tot het aanpassen en optimaliseren van een bestaande situatie. Dit maakt het werken bij VIRO uitdagend”

 

Techniek is dé toekomst en te allen tijde belangrijk! Ben jij ook op zoek naar een uitdagende baan in de techniek? Bekijk hier de openstaande vacatures van VIRO of lees meer over het bedrijf.

Datum: 23 april 2019
Bron tekst: VIRO
Auteur: Twente.com
Beeld / video: VIRO

Lees meer over #innovatie

#creatievetechnologie

Innovaties als Nachtcoach, 360-gradenscan en drones

#watertechnologie

Monitoring van drinkwaterkwaliteit krijgt een Twentse impuls

#milieu

Een nieuwe energiezuinige koelcel

#fotonica

Software voor een mooiere wereld

#energietechnologie

Hernieuwbare energie in de maritieme sector

#techniek

Vooruitstrevende Twentse slimmigheid

#earth is calling #duurzaam #ondernemen

Earth is calling... Bolscher

#water en het klimaat

Een sproeiende robot

#gezondheid

Nieuwste technologie tijdens oudste marathon van Nederland

#informatietechnologie

Enschede Marathon legt verbinding met wetenschap en innovatie

#milieu

Consument compenseert CO2 door oplossing UT-startup

#water

Klimaatbestendig plein voor hoofdgebouw Saxion

#energietechnologie

Een zonnepaneel in de vorm van een dakpan

#informatietechnologie

Twentse software in Britse brexit-app

#gezondheid

Minder radioactiviteit door nieuwe RF-methode

#materiaaltechnologie

Nieuwe markten voor boeiende productietechniek

#energietechnologie

Solar Team Twente deelt kennis met RED Engineers van de toekomst

#communicatietechnologie

Intelligente technologie voorkomt lange wachtrijen

#duurzaam

Het duurzaamste stadhuis van Nederland

#watertechnologie

Slimme regenton voor waterbeheer