grid.php
bool(true)

Enschede leeft

Enschede, de grootste stad van Oost-Nederland. Het is een levendige stad die ruimte biedt aan meer dan 158.000 inwoners. Gezinnen, studenten, maar ook ondernemers en toeristen voelen zich er thuis. De enorme diversiteit aan activiteiten en voorzieningen zorgt ervoor dat Enschede aantrekkelijk is voor iedereen. Een inspirerende plek waar idee├źn tot ontwikkeling komen.

Enschede is een stad die altijd in beweging is. Het is een stad van de toekomst. Keuzes die vandaag worden gemaakt, hebben niet alleen gevolgen voor nu, maar ook voor toekomstige generaties. Samen met kennisinstituten als Saxion, Universiteit Twente en Kennispark zorgen we voor innovaties die ieder individu verder kan helpen. Het is de taak van de gemeente om te investeren in de kennis van haar inwoners en om deze kennis te behouden.

Met Enschede 2030 bewijst de stad opnieuw dat er aan de toekomst wordt gedacht. De komende decennia wordt vooral gefocust op het gebied binnen de singel en de belangrijkste toegangswegen. Enschede biedt veel ruimte voor wonen en werken en deze ruimte moet worden opgevuld. Voor studenten zijn er na hun studie volop mogelijkheden om in Enschede te blijven wonen en werken. De stad heeft een groot aanbod van (innovatieve en internationale) werkgevers en biedt ambitieuze mensen volop kansen om een eigen onderneming te starten.

HellendoornHellendoornHof van TwenteHof van TwenteHof van TwenteHof van TwenteRijssen-HoltenTwenterandTubbergenDinkellandDinkellandLosserLosserEnschedeEnschedeHaakbergenHaakbergenHengeloHengeloHengeloAlmeloWierdenWierdenWierdenHellendoornHellendoornTwenterandTwenterandDinkellandDinkellandHaakbergenRijssen-HoltenHengeloOldenzaalAlmeloWierdenHof van TwenteEnschedeLosserDinkellandTubbergenTwenterandHellendoornBorne

 

Enschede

Enschede (Nedersaksisch: Eanske) is een stad en gemeente in Twente, in het zuidoosten van de Nederlandse provincie Overijssel. De gemeente telt 158.308 inwoners (31 maart 2015, bron: CBS). Onder de gemeente Enschede vallen naast de stad Enschede verder nog de dorpen Lonneker, Boekelo, Usselo en Glanerbrug. Enschede is de grootste stad van Overijssel en naar inwoneraantal de elfde gemeente van Nederland. De gemeente Enschede werkt samen in de Regio Twente en is deelnemer aan de euregio EUREGIO.