Meer over de regeling

‘Broedplaats’ is een breed begrip. Daarom hebben de veertien Twentse gemeenten besloten om het onder te verdelen in drie varianten. Bij alle drie gaat het om de koppeling tussen kunst, cultuur en technologie. Je kunt vanaf 1 juni 2021 een aanvraag indienen. Wees op tijd met aanvragen, hoe eerder je je plan inlevert hoe beter.‚Äč

 

1. Broedplaats van Onderop
Heb je plannen voor het oprichten of verder ontwikkelen van een creatieve verzamelplek?

 

Dit is een fysieke verzamelplek waar ondernemende talentvolle mensen uit de creatieve industrie samenkomen of een werkruimte hebben. Denk aan kunstenaars, game developers, VJ's, vormgevers. Ze komen samen op een plek voor creatieve, experimentele initiatieven, voor bundeling van krachten, kruisbestuivingen en nieuwe concepten. Zo’n broedplaats ontstaat ‘van onderop’.

 

> Lees hier alles over de voorwaarden en criteria voor het aanvragen van een subsidie voor een 'Broedplaats van Onderop'.

 

 

2. Project met Innovatief Karakter
Ben je ondernemer en wil je een innovatief project starten?

 

Dit is een innovatief project, gestart door ‘gevestigde’ Twentse ondernemers in samenwerking met creatieve en technologische talenten. Waarbij de innovatiekracht en kennis in de regio verder groeit.

 

Lees hier alles over de voorwaarden en criteria voor het aanvragen van een subsidie voor een 'Project met Innovatief Karakter'.

 

 

3. Nieuwe Culturele Initiatieven
Run je een plek waar mensen al samenkomen, een culturele instelling zoals een kulturhus of bibliotheek? En heb je plannen voor een mooi programma?

 

Dit zijn programma’s of initiatieven zoals workshops, maakplaatsen en ‘woonkamers’ die technologie en kunst koppelen. Belangrijk: het is voor een breed publiek, dus toegankelijk en laagdrempelig.

 

Lees hier alles over de voorwaarden en criteria voor het aanvragen van een subsidie voor een 'Nieuwe Culturele Initiatieven'.

 

 

Achtergrond van de regeling

Per 1 juni 2021 gaat het tweede tijdvak van de tijdelijke regeling Creatieve Broedplaatsen Twente van start. Dit is een regeling van veertien Twentse gemeenten: Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen – Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden. De nieuwe regeling wordt gefinancierd vanuit de Regio Deal en biedt naast een financiële bijdrage ook netwerkvorming en coaching. Er is 1,4 miljoen subsidiegeld beschikbaar in de periode 2020-2025. De gemeente Enschede verzorgt de uitvoering, namens de veertien Twentse gemeenten.

 

Eerste ronde

Op 1 september 2020 ging de eerste ronde van de regeling open. Informatie over de 11 broedplaatsen die toen van start zijn gegaan vind je hier

 

 

Ben je van plan om een aanvraag te doen?
Neem dan eerst contact op met aanjager Collin Vaneker!

e) collin@creatievebroedplaatsentwente.nl
t) 06 - 21 567 444

 

Bezoek de Creatieve Broedplaatsen socials!

 

      

 

Deze website is onderdeel van Twente.com. Klik hieronder op de # voor interessante artikelen over diverse onderwerpen en check ook de socials van twente.com.