Bouwen aan een duurzame toekomst

Het Campus Café brengt de innovatiecommunity van Twente bij elkaar met breakoutsessies over nieuwe technologieën, innovatief en internationaal ondernemen en het binden van talent. Ondernemers, professionals, onderzoekers en talent krijgen hier de mogelijkheid om elkaar te inspireren, van elkaar te leren en elkaar beter te leren kennen.

 

Tijdens de vorige edities van Campus Café waren er circa 100 deelnemers. Benieuwd naar de sessies van de vorige edities? Lees dan de terugblikken:

Campus Café 15 april | Bouwen aan een duurzame toekomst

In 2050 hebben we een circulaire economie. Tenminste, dat is het plan. Zowel individueel als bedrijfsmatig draagt iedereen spreekwoordelijk zijn steentje bij. Zo ook de bouwsector, waarin Twente sterk vertegenwoordigd is. En de toon zet op duurzaam bouwen door de inzet van technologie. Denk bijvoorbeeld aan compleet gerobotiseerd prefab bouwen, 3D-printen van materialen, visualisaties en instructies met virtual reality...

 

Je raadt het al: het volgende Campus Café gaat over innovatie in de bouw. Naast interessante sessies over nieuwe technologieën, kun je ook connecten met verschillende ondernemers die hun innovatie pitchen tijdens de innovatie carrousel. Een uitgelezen kans om deze innovatieve bedrijven verder te helpen met jouw kennis, kunde en netwerk. 

 

Datum: Donderdag 15 april 2021
Tijd: 15.00 - 17.30 uur
Locatie: Livestream

 

Hieronder vind je een Minitalk en alle uitgebreide informatie over de sessies van deze editie van Campus Café!

Mini Talk

Start jouw team een nieuw project? Ga je samenwerken met andere organisaties? Heeft jouw team behoefte aan ontwikkeldoelen? Dan is Pioneering's online Escaperoom iets voor jouw team! Jeroen Hatenboer vertelt je er alles over. Het spel is ontwikkeld om je team te helpen. Het spelen van het spel met je team zorgt ervoor dat je elkaar als persoon leert kennen en krijg je inzicht in hoe je door samen te werken een klus beter kunt klaren.

15.30 uur: Breakoutsessie | Deepdive - Ontwerpprocessen optimaliseren met Generative Design en VR/AR

Bij een bouwproject wordt vaak veel tijd en energie gestopt in het maken van één ontwerp. Maar zou het niet veel beter zijn als dit proces efficiënter kan, met meerdere ontwerpen als resultaat? Met Generative Design is dit mogelijk met een paar simpele vragen. Beleef vervolgens deze ontwerpen in VR Real Time, Real size. Jan Kamphuis (Pioneering), Ko Bontje (Stamhuis), Chris de Vries (Itannex) en Tim Hermans (Recreate) vertellen je hoe je gebruik maakt van deze technologieën, zodat je stakeholders optimaal kunt betrekken in het ontwerpproces. Ook laten ze zien hoe je deze technologie inzet om nieuw talent te onderwijzen en personeelstekort tegen te gaan in de bouw, bij productiebedrijven en andere sectoren.

Naar de sessie

 

15.30 uur: Breakout sessie - CO2-reductie realiseren met Smart TinyLab 

 

Om ervoor te zorgen dat de CO2-reductie wordt behaald, moeten we alles uit de kast halen. Hogeschool Saxion is samen met partners begonnen aan de bouw van een Smart TinyLab: een proeftuin voor systeemintegratie in de bouw om onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven aan elkaar te koppelen. Ben jij benieuwd naar het concept, de functionaliteiten en wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen? Zit jij met een vraagstuk op dit gebied? Sluit dan aan bij deze sessie! 

Naar de sessie

 

16.30 uur: Breakoutsessie - Innovatie Carrousel

Een slimme tool voor interieurbouwers, bruggen bouwen maar dan op een andere manier, circulaire textielwanden en plafondafwerking? Een greep uit de innovaties van de toekomst waar ondernemers uit de regio aan werken. De bedrijven Hams Interieurbouw, MSG, Roelofs, Salvitat, Gebr. van der Geest, Grootgroener en Anyflex pitchen tijdens de Innovatie Caroussel de resultaten die ze de laatste zes weken hebben geboekt. In het mkb-versnellingsprogramma Innovate GO werken zij aan het vermarkten van hun innovatieve businesscase. Maak kennis met deze innovatieve bedrijven en help ze verder met jouw kennis, kunde en netwerk.

Naar de sessie

 

Netwerken met andere professionals 

Wat is Campus Café zonder de mogelijkheid om te netwerken? Je kunt netwerken met andere professionals die ook deelnemen aan de breakoutsessies. Gebruik vanmiddag deze link om te netwerken. 

Pioneering Lunch Café | Donderdag 15 april, 12.00 uur

Pioneering organiseert voorafgaand aan het Campus Café van donderdag 15 april een Lunch Café.

 

12.00 uur: Speciale sessie | Pioneering Lunch Café

 

Tijdens dit Lunch Café praten we met Harrie Evers van Normteq en Ruud Mulder van Carthago ICT over de energietransitie. Doe inspiratie op en kijk hoe je mee kan doen. We sluiten het Lunch Café af met twee studenten die ontdekt hebben dat duurzaamheid spannend en uitdagend is. Sybren Hylkema en Bjorn Tousain delen hun visie over duurzaamheid en wat dat betekent als ze een afstudeeropdracht en daarna een baan zoeken. Aanmelden voor deze sessie kan hier.