single-campagne.php

Rode Loper 2016

Vooraankondiging Rode Loper van twente 2017

Op maandag 8 januari 2018 vindt in het Rabotheater Hengelo de vijfde gezamenlijke nieuwjaarsbijeenkomst plaats van de netwerkpartners. Tijdens deze avond zal niet zoals gebruikelijk de Rode Loper van Twente worden uitgereikt, maar worden Twentse successen met elkaar gedeeld.

Kent u een kandidaat die in het jaar 2017 heeft uitgeblonken in zijn of haar vakgebied voor innovatie en ondernemerschap? Geef deze persoon of dit bedrijf dan nu alvast op! Mail de contactgegevens van het bedrijf of de persoon, de gewonnen prijs en een motivatie naar info@twente.com. Opgeven kan ook via onderstaande contactformulier.

Een terugblik op de afgelopen editie

Op maandagavond 9 januari vond voor het vierde achtereenvolgende jaar de Rode Loper van Twente plaats. Dit keer in het Wilminktheater in Enschede. In tegenstelling tot eerdere jaren werd er geen winnaar gekozen uit een aantal genomineerden, maar werden Twentse successen met de ruim 600 aanwezigen gedeeld.

Diverse Twentse organisaties en personen zijn in een programma van een uur lang in het zonnetje gezet. Deze Twentse ambassadeurs hebben in het afgelopen jaar een (inter)nationale aansprekende prijs, erkenning of nominatie ontvangen voor innovatie en ondernemerschap.

Voor de vertegenwoordigers van Ter Steege Groep, Team Nijhuis, SciSports, Yalp, Space53 en Z-Tech was op het podium de rode loper uitgerold en ook zijn zij kort geïnterviewd door dagvoorzitter Sandy Nijhuis.
In deze gesprekken kwam de kracht van deze ondernemers en de kansen voor Twente naar voren. Zo benadrukte Giels Brouwer van SciSport dat het hoog tijd wordt dat de mindset qua reisafstand naar Twente veranderd: “We moeten anders gaan denken, twee uur rijden is niets, Twente heeft enorme kansen”. Marc Sandelowsky van Space53 benadrukte de unieke combinatie van hightech, de positie in safety en security en de fysieke ruimte in Twente. En Hans ter Steege van Ter Steege Groep gaf het belang van een zo klein mogelijke afstand tussen ondernemers en overheid aan en ziet HRM als de motor voor succesvol ondernemen.

Aan het begin van het programma werd aan alle aanwezige ondernemers de oproep gedaan om tot pakkende campagneslogans voor Twente te komen in dit verkiezingsjaar. Dit leverde interessante slogans op zoals ‘samen onderweg naar ondernemend Nederland’, ‘Twente maakt dromen haalbaar’ en ‘netwerken is een werkwoord: laat ons verbinden, naar elkaar luisteren, elkaar helpen en Twentse meters maken!’.

Regina Nieuwmeijer heette de aanwezigen welkom namens Ondernemend Twente en Eddy van Hijum, gedeputeerde van de Provincie Overijssel, beantwoorde enkele vragen en gaf zijn mening over enkele onderwerpen die in het programma werden aangestipt. Zo benadrukte hij het belang om te blijven investeren in smart industry, de nieuwe maakindustrie, en ook in het menselijk kapitaal; de technische kennis in deze regio. Hierbij deed hij een oproep om via de slogans te helpen in de lobby naar het Rijk ten aanzien van bezuinigingen in het techniekonderwijs.

 

Organisation

Organisatie

Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner

Partners

Fotoalbum

Video's

Bekijk
Compilatie Rode Loper 2016

Bekijk
Videoverslag Rode Loper 2016

Bekijk
Compilatie Rode Loper 2015

Bekijk
Trioliet - Rode Loper 2015

Bekijk
Universiteit Twente - Rode Loper 2015

Bekijk
TriMM - Rode Loper 2015

Bekijk
DEMCON - Rode Loper 2015

Bekijk
Pure Energie - Rode Loper 2015

Bekijk
Solar Team Twente - Rode Loper 2015

Compilatie Rode Loper 2016

Over de Rode Loper

De Rode Loper is een initiatief van het georganiseerde Twentse bedrijfsleven, waarin vertegenwoordigd: Industriële Kring Twente, VNO-NCW Twente, World Trade Center Twente, Technologie Kring Twente, Stichting Fris, MKB Twente, Kamer van Koophandel, de Maatschappij departement Twente, Kwaliteits Kring Twente, de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren en Twente Branding.

Contact

Versturen