single-campagne.php

Deze uitdaging mag jullie basisschool niet missen: RED Engineers Challenge 2018

De RED Engineers Challenge is een uitvinders- & ontwerpwedstrijd voor kinderen in de groepen 7 en 8 in het basisonderwijs, georganiseerd door Universiteit Twente en Saxion Hogeschool. Om het dit jaar nóg realistischer én spannender te maken voor deze RED Engineers (in de dop), hebben we Twence bereid gevonden om dit keer de ‘Challenger’ van deze tech-kids te zijn.

Maatschappelijk
Als bekende Twentse dienstverlener van slimme oplossingen voor duurzaamheid en energie, is Twence benieuwd naar welke creatieve oplossingsrichtingen de kinderen ontdekken, welk creatief resultaat ze weten te ontwikkelen en hoe zij als team(s) tot hun ingenieuze ideeën zijn gekomen! Aan de exacte opdrachtomschrijving wordt nog gewerkt. Net als voorgaande jaren zal dit actuele onderwerp in ieder geval maatschappelijk aansprekend en betrokken zijn.

Kick-off
Op vrijdagmiddag 20 april 2018 vindt een kick-off meeting plaats bij Twence aan de Boldershoekweg 51 in Hengelo, waarvoor de leerkrachten van scholen worden uitgenodigd. Hier zal de ‘Challenge’ en de opdracht nader worden toegelicht, inclusief een boeiende rondleiding door Twence. De kick-off duurt naar verwachting circa 2 uur.

Na de eigen kick-off op de deelnemende school, is er een periode waarin de teams van leerlingen gaan werken aan hun ideeën en ontwerpen. Het is de bedoeling dat de teams een presentatie maken en een eindproduct ontwikkelen, in de vorm van een maquette, prototype of iets dergelijks. 

Science Coaches
In de periode na de kick-off kunnen scholen met hun klas óók een rondleiding krijgen bij Twence.  Daarnaast kunnen scholen ervoor kiezen om begeleiding te krijgen van zogeheten ‘Science Coaches’. Dit zijn getrainde technische studenten die leerkrachten en hun leerlingen helpen met het ontwerpproces. Die begeleiding vergt overigens wel een bescheiden studentenvergoeding.

Finaledag 2018
Zo’n twee weken voor de finaledag van de RED Engineers Challenge 2018 wordt per klas één team uitgekozen door een jury van hightech-studenten van Universiteit Twente en Saxion Hogeschool, die daarvoor graag langskomen op de deelnemende scholen. Elk geselecteerd team gaat door naar de finaledag op zaterdag 23 juni 2018. Kortom: alle deelnemende scholen kunnen met de hele klas aan de slag met de uitdagende opdracht, in verschillende teams. Echter, per klas wordt uiteindelijk slechts één team afgevaardigd tijdens de finaledag. Moge het beste team winnen!

De finaledag wordt georganiseerd op de campus van Universiteit Twente. Op deze dag kunnen de teams hun ontwerp presenteren aan een professionele jury en worden diverse prijzen uitgereikt.

Inschrijven kan via dit e-mailadres: redengineerschallenge@gmail.com. Ook voor vragen kunt u op dit e-mailadres terecht. Leerlingen kunnen zich uitsluitend via hun basisschool inschrijven voor de RED Engineers Challenge.

Benieuwd naar de activiteiten van Twence, bekijk hier de impressie of ga naar hun LinkedInprofiel.

Facebook:
facebook.com/redengineers

Twitter:
twitter.com/red_engineers18

YouTube:
youtube.com/getconnected

 

Organisation
Organisation
Organisation

Organisatie

Partner

Partners

Fotoalbum

Video's

Bekijk
Verbeter de wereld, kies voor techniek!

Bekijk
Twence - Opdrachtgever RED Engineers Challenge 2018

Bekijk
RED Engineers Challenge 2016 - compilatie

Bekijk
RED Engineers Challenge 2017 - uitleg opdracht

Bekijk
RED Engineers Challenge 2016 - compilatie Greentech

Verbeter de wereld, kies voor techniek!

Over de Challenge

Met dit initiatief willen de samenwerkende partijen kinderen enthousiasmeren voor een techniekstudie in de toekomst bij Saxion of de Universiteit Twente. Dat is hard nodig gezien de groeiende vraag naar goedgeschoolde technici in de toekomst. Het evenement wordt georganiseerd door Saxion Programma Bètatechniek, Pre-U en Twente Branding.

Nieuws

Contact


Versturen