Space Society Twente

De ruimte toegankelijk maken voor studenten van alle disciplines door het uitvoeren van grensverleggend onderzoek in low-Earth orbit en het faciliteren van kennisuitwisseling tussen de bestaande ruimtevaartindustrie en Twente. Dat is het doel van Space Society Twente.

logo Space Society Twente
Lees hieronder meer

Contactinformatie

De Hems 10
Bastile Room 310
7522NL Enschede
info@spacesocietytwente.nl https://spacesocietytwente.nl
Reiken naar ruimte

Space Society Twente is een studentenvereniging met een ambitie om te reiken naar de sterren. Wij doen dit door te werken aan verschillende projecten, zoals het ontwikkelen van TwenteSat-1 en het organiseren van NASA’s International Space Apps Challenge.

 

De twee kern filosofieën van Space Society Twente zijn dat iedereen in de gelegenheid moet kunnen zijn om mee te werken aan de uitdagingen van ruimtevaarttechniek, en dat de ruimte meer toegankelijk moet worden voor onderzoek en lokale industrie. Als zodanig organiseren onze leden veelal excursies naar ruimtevaart-gerelateerde bedrijven, gastcolleges, filmavonden en andere sociale activiteiten.

NASA’s International Space Apps Challenge

Space Society Twente heeft sinds 2018 het mandaat van NASA om de jaarlijkse Internationale Space Apps Challenge te organiseren in Enschede. Tijdens dit 24-uur durende evenement worden studenten en andere geïnteresseerden uitgenodigd om samen te werken en innovatieve oplossingen te vinden voor multidisciplinaire probleemstellingen die door NASA worden voorgedragen als onderdeel van de grootste space apps hackathon ter wereld.

 

Bijdragen aan de betrokkenheid van studenten met bedrijven in de regio en het bevorderen van ondernemerschap in Twente zijn de hoofddoelen van de Space Apps Challenge in Enschede. Deze doelen worden behaald door het demonstreren van gespecialiseerde kennis en het verder bouwen op de high-tech en ondernemende karakteristieken van de Universiteit Twente en de regio Twente.

TwenteSat-1

Onze TwenteSat-1 missie beoogd om een microsatelliet of CubeSat te ontwerpen en te bouwen, waarbij deze moet gaan dienen als een platform voor studenten van de Universiteit Twente om onderzoek uit te kunnen voeren in de ruimte. Daarnaast moet de ontwikkeling van een dergelijke satelliet ook een kader vormen voor toekomstige missies voor onderzoek in low-Earth orbit.